Izvor: KURIR
16.03.2022 u 11:50
0

NOVA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Cilj ROSU je da ZAPLAŠE SRBE! Oglasio se Petar Petković!

Jedini cilj poslednjeg upada ROSU u srpske kuće na Kosovu i Metohiji je da se zastraše Srbi, unese nemir u srpske sredine i da se preostali Srbi na ovaj način proteraju sa svojih vekovnih ognjišta, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Više do zuba naoružanih i maskiranih pripadnika kosovske policije ROSU upalo je jutros nešto pre šest sati u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici. Oni su istovremeno upali i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce i prema informacijama sa terena i dalje se nalaze u pomenutim objektima. Pod izgovorom nastavka nekakve akcije po nazivom „Brezovica“, oko 15 pripadnika ROSU, dugim cevima uperenim u starce i žene pretresali su srpske kuće, uznemiravali meštane, blokirali rad opštine i vozilima ometali funkcionisanje normalnog života – izjavio je Petković.

On napominje da do ove akcije dolazi dan pred obeležavanje Pogroma nad srpskim narodom na KiM 17. marta 2004. godine i to pokazuje da akcija nema veze ni sa kakvom navodnom borbom protiv korupcije „nego je jedini cilj da se zastraši srpski narod, unese nemir u srpske sredine i preostali Srbi na ovaj način proteraju sa svojih vekovnih ognjišta“.

– U prilog tome svedoči i činjenica da su albanski političari i prethodnu akciju tempirali na Badnji dan, baš uoči obeležavanja Božića, najvažnijeg praznika Srba. Uprkos ovim bestijalnim pritiscima, Srbi na Kosovu i Metohiji neće se pokolebati ni slomiti i nastavićemo da čuvamo mir i stabilnost u ova krizna vremena koja su zadesila Evropu i svet – poručuje Petković.

Prema njegovim rečima, očigledna je i namera i Aljbina Kurtija i njegovih poslušnika da isprovociraju neodmerenu reakciju srpskog naroda i izazovu novu destabilizaciju prilika na terenu.

– O najnovijoj provokaciji usmerenoj prema Srbima na KiM, obavestićemo i sve međunarodne predstavnike, jer takozvani obračun s korupcijom ne sme biti izgovor za zastrašivanje i maltretiranje srpskog naroda koji ionako živi u otežanim i specifičnim uslovima – naglasio je Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter