Izvor: Happy BSC
16.03.2022 u 12:45
0

PALMA ZA TV HAPPY: Srbija ne bi trebalo da menja svoj neutralni stav po pitanju rusko-ukrajinskog sukoba!

“Ključno pitanje za Srbiju u situaciji rusko-ukrajinskog sukoba je “šta činiti, a da ne smetamo nikome i da mi ne budemo žrtva”. Moje mišljenje je da Srbija treba da nastavi kao i do sada, sa politikom neutralnosti. Rekli smo da smo protiv bombardovanja i takav naš stav treba da ostane do kraja. Deo Evropske unije traži od nas da uvedemo sankcije Rusiji, ali tu se postavljaju dva vrlo jednostavna pitanja i dolazimo do jednostavnih odgovora. Da li će prestati rusko – ukrajinski sukob ako Srbija uvede sankcije Rusiji, Odgovor je ne. Da li će prestati rusko – ukrajinski sukob ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji. Odgovor je opet ne. Naš stav je neutralnost, put ekonomskog razvoja i razvijanje dobrih odnosa sa celim svetom, kao što smo radili do sada”, izjavio je, gostujući na televiziji Hepi predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Pritisci su svakodnevni na Srbiju i iz Evropske unije i iz Sjedinjenih Američkih Država i strašno je teško i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije i svima nam koji se bavimo politikom. Ono što je činjenica je da su građani Srbije rusofili i to skoro 85 posto građana Srbije je takvog opredelenja. Rusija je uvek bila uz Srbiju, nikada nije podržala u Savetu bezbednosti nešto što je štetno za Srbiju i podržava Rezoluciju 1244, a sa druge strane su bila samo obećanja, kao naprimer “isporučite sve Haškom tribunalu i bićete brzo član Evropske unije” ili “samo srušite i isporučite Slobodana Miloševića i stižu vam milijarde evra”. Ništa od toga nije realizovano. Danas i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države govore kako civili ginu u Ukrajini, bombarduju se zgrade, ljudi beže, a to su isti oni koji su bombardovali Srbiju, koji su pobili civile na mostu kod Varvarina, u Aleksincu, koji su uništavali Niš kasetnim bombama, Beograd, Novi Sad, rušili mostove i tako dalje. Sada oni sažaljevaju izbeglice iz Ukrajine, a zaboravili su kolone Srba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova i Metohije. Rusko – ukrajinski sukob će potrajati, a Srbija ne treba da menja svoj neutralan stav”, ocenio je Marković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter