Izvor: Happy BSC
04.04.2022 u 17:22
0

O izborima i šta nas čeka nakon njih, saznajte u emisiji „POSLE RUČKA“ NA KANALU TV HAPPY

U emisiji „Posle ručka“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo sa našim gostima o izborima, odnosno danu posle.

Novi saziv skupštine biće šareniji i šta nam to donosi, tema je sa kojom smo razgovarali sa našim gostima Snežanom Paunović, zamenicom sefa poslaničke grupe SPS-a, Boškom Obradovićem, osnivačem i predsednikom Dveri, Anom Pejić, nosiocem izborne liste „Otete bebe – Ana Pejić“, Zlatkom Lutovcem, političkim analitičarem i dr Miljkom Ristićem kandidatom SRS za gradonačelnika Beograda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Snežana Paunović, zamenica šefa poslaničke grupe SPS-a rekla je da je zadovoljna ukazanim poverenjem građana na održanim izborima.

„Broj apsolutnih glasova povećan je za preko 100.000 i to je veliki uspeh SPS-a. Pokazalo se koliko je biračko telo SPS-a odgovorno. Izbori iza nas nisu bili laki ali pokazali smo da se radi o jakoj mreži i jakoj bazi. To može da bude prednost jedne političke opcije koja traje 32 godine i zna da raspolaže brojem birača koji nije mali. To je poverenje koje oscilira ali se suštinski ne menja“, smatra Snežana Paunović.

Boško Obradović, osnivač i predsednik Dveri, rekao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

„Nismo ni u kakvoj euforiji, niti slavlju, ali jesmo zadovoljni, i to iz nekoliko razloga. Što se tiče predsedničkih izbora ja sam duplirao neki svoj rezultat iz prethodnih izbora 2017. Četvrti sam na toj rang listi predsedničkih kandidata što predstavlja osnovu za neku dalju političku karijeru. Što se tiče parlamentarnih izbora tu smo tri puta jači od onoga što su nam dale kladionice i razna istraživanja javnog mnjenja. U koja smo i javno sumnjali davali su nam između 1.5 i 1.7 odsto, a mi smo osvojili skoro odsto i mislim da smo sada jedna snažna i ozbiljna parlametarna  politička organizacija. To isto smo odradili na beogradskom nivou, osvojili smo oko 3.5 odsto, tamo je konkurencija bila najveća. To pokazuje da su Dveri jedan ozbiljan politički faktor na srpskoj političkoj sceni. Negde smo i sazreli. Posle 10 godina bavljenja politikom ovo nam je bila najbolja kampanja, sa najviše konkretnih programskih rešenja, sa najboljim spotovima, sa najboljim javnim i medijskim nastupima i mi smo u tom smislu zadovoljni. Uvek može bolje ali ovo je naša mera u ovom trenutku. Birači svakom odrede meru“, kaže Obradović.

On je naglasio i kakvi su budući pravci delovanja pokreta Dveri 

„Mi ćemo poslanički mandat iskoristiti da se fokusiramo u dva pravca. Prvo su nacionalne teme, koji su za nas izuzetno važne, od očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, mi smo veliki protivnici uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji, protiv smo članstva Srbije u NATO, veoma smo zabrinuti za status Republike Srpske i status Srba u Crnoj Gori. To će nesumnjivo biti teme koje su veoma aktuelne, a sa druge strane želimo u parlament da uvedemo one teme koje su nam bile centralne u kampanji. To su pre svega porodična politika, podrška rađanju, mladim bračnim parovima, porodicama sa više dece, ženama, domaćim privrednicima, domaćim poljoprivrednicima, briga o zdravoj hrani, zdravoj vodi, zdravom vazduhu, briga o domaćem privredniku više nego o stranim kompanijama. Jedna posebna tema kojoj ću se lično posvetiti je ispravljanje nepravdi. Mi imamo mnogo socijalno ugrozenih kategorija stanovništva koji su pretrpeli neku nepravdu, od oštećenih bankarskih klijenata koje su banke opljačkale, radnika iz pljačkaških privatizacija kojima nije povezan radni staž, nisu isplaćene zarade, penzionera kojima su umanjene penzije, minimalne penzije koje su neverovatno male i koje moraju biti veće„, ističe lider Dveri

Ana Pejić, nosilac izborne liste „Otete bebe – Ana Pejić“ nije bila zadovoljna rezultatima.

„Nismo zadovoljni rezultatom, ne mogu reći da smo više očekivali, ali nismo zadovoljni. Ovo je goruća teme, ne samo za nas i mene, već za celo društvo. Ipak je ovo važna tema i nismo zadovoljni koje mesto ona zauzima. Nismo zadovoljni i ponašanjem u celoj kampanji, i rezultatima. Afera beba je nesto goruće što živi toliko dugo u ovoj zemlji. Ja sam uporna da ova zemlja  ne može ići napred dok ne rešimo aferu beba. Bebi afera ne treba da zauzima 0.8 odsto“, rekla je Ana Pejić.

Zlatko Lutovac politički analitičar smatra da su predsednik Vučić i SNS ostvarili istorijsku pobedu na održanim izborima.

„Čini mi se da je izborni dan bio praznik demokratije, a to potvrđuje i velika izlaznost naroda na izborima i dodatno daje legitimitet onima koji su osvojili najveći broj glasova. Čini mi se da je ovo istorijska pobeda predsednika Vučića, osvojio je preko 60 odsto glasova. Što se tiče parlamentarnih izbora i SNS-a, postoji kontinuitet podrške politike predsednika Vučića. On je najviše glasova dobio od ljudi sa Kosova, iz Republike Srpske i ta podrška govori o jedinstvu, politici i zaslugama koje je predsednik Vučić imao za ceo srpski narod“, naglašava Lutovac.

Dr Miljko Ristić, naš ugledni kardiolog i kandidat SRS-a za gradonačelnika Beograda, istakao je da je u politiku ušao kako bi menjao naš zdravstveni sistem, ali kako SRS nije dobio dovoljno glasova za ulazak u skupštinu, da se on ipak nada kako će njihove ideje ipak zaživeti.

„SRS nije dobila dovoljan broj glasova da bi imali svoje predstavnike, kako u Beogradu tako i u parlamentu. Ja sam dugo godina član ove partije, takoreći pasivni. Kroz neko iskustvo iz medicine, shvatite da se neke stvari ne razvijaju u interesu građana onako kako bi trebalo. I onda, iz svog iskustva, želite da nešto promenite ako možete. Mislio sam da kroz program stranke možemo da promenimo nešto u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. mislim da građani treba da znaju ukoliko se ovakav sistem zaštite nastavi, koji nije loš u krajnjoj liniji, nove bolnice, kovid, vakcine, sve što se preduzima zbog ove pandemije…Ipak, statistika je neumoljiva i pokazuje da u ovoj zemlji umire mnogo više pacijenata svake godine nego što dođe na svet, i to ne u stotinama, već u desetinama hiljada. Mislim da stranke, ne samo u pitanju zdravstvenog sistema već i po drugim pitanjima treba međusobno da sarađuju“, smatra dr Ristić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter