Izvor: Tanjug
27.12.2022 u 15:59
0

ODRŽAN SKUP U KRAGUJEVCU: Građani pružili podršku Srbima na KiM, istakli da su svim srcem uz njih! (FOTO)

U Kragujevcu je danas održan skup podrške Srbima na Kosovu i Metohiji u organizaciji zavičajnog udruženja „Ibarski Kolašin“ iz Kragujevca, na kome je poručeno da treba hitno osloboditi uhapšene Srbe na KiM i poštovati sve do sada postignute sporazume u dijalogu Beograda i Prištine.

Skupu u Pešačkoj zoni u centru Kragujevca prisutovao je veliki broj građana, u želji da pošalju podršku Srbima na Kosovu i Metohiji koji su danima na barikadama. 

Okupljenim građanima su se obratili predstavnici više zavičajnih udruženja, a glavna poruka na skupu je da se poštuju svi potpisani sporazumi, kao i da Vlada Srbije napravi plan povratka na Kosovo i Metohiju privremeno raseljenih Srba. 

BOCAN-HARČENKO O NAMERI PRIŠTINE DA UNIŠTI PRAVOSLAVLJE: Zabrana patrijarhu da ode na srpske svetinje na KiM je van granica razuma

Prema rečima predsednika zavičajnog udruženja Ibarski Kolašin u Kragujevcu, Radivoja Biševca više od 2.000 ljudi se okupilo u Kragujevcu da pruži podršku srpskom življu na Kosovu i Metohiji.

– Moramo da im pružimo podršku i da budemo uz njih. Da se nađe kompromis između Prištine i Beograda da se više ne maltretira naš narod na Kosmetu. U Srbiji postoji dosta udruženja sa Kosova i Metohije i nadam se da ovaj naš današnji skup neće biti jedini i da će građani širom Srbije ustati da pruže podršku – rekao je Biševac.

Prisutnima se na skupu obratio i Rašo Rojević predsednik udruženja Kosovsko Mitrovačkog okruga iz Beograda i generalni sekretar Pokreta za Kosovo i Metohiju, koji je izrazio zadovoljstvo što se okupio veliki broj ljudi.

Kragujevac

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 – Drago mi je što smo se okupili u ovolikom broju danas da svi zajedno iskažemo nezadovoljstvo zbog kršenja međunarodnog prava i otimanja Kosova i Metohije i da iskažemo podršsku našoj braći i sestrama na severu Kosova i Metohije koji već 18 dana na iznuđenim barikadama zbog hapšenja, odnosno kidnapovanja, Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića, jer način na koji je to uradila kosovska policija podseća na kidnapovanje terorističke organizacije OVK koji su kidnapovali Srbe da se ne zna ni danas gde su njihova tela – istakao je Rojević.

Kako je rekao, zato su se danas Srbi na Kosovu i Metohiji složno i nepokolebljivo kao nikada do sada samoorganizovali u odbrani svoje egzstencije i svojih porodica kao i garantovanih ljudskih prava. 

Kragujevac

– Sa zahtevom da se odmah oslobode uhapšeni Srbi kao i da se povuku pripradnici kosovske policije sa severa Kosova – poručeno je na skupu podrške. 

Pored predstavnika zavičajnih udruženja, na skupu podrške Srbima sa Kosova i Metohije govorila je i Nataša Jovanović narodna poslanica Srpske napredne stranke, koja je poručila da se neće dozvoliti stradanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Poručila je da treba da se poštuju međunarodne rezolucije, ali i da nema povlačenja i predaje i dodala da je Kosovo srce Srbije.

Građani koji su se danas okupili u Kragujevcu istakli su da su svim srcem uz svoju braću i sestre na Kosovu i Metohiji i da nikako ne žele da dođe do sukoba, već da se sve reši mirnim putem. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter