Izvor: Kosovo Online
27.11.2023 u 19:04
0

OGLASIO SE ADVOKAT MILJKOVIĆ: „Obrenović stigao kući, hvala svima na podršci prethodnih šest meseci“

Dušan Obrenović, koji je uhapšen još 29. maja u Zvečanu, danas je pušten na slobodu, a njegov advokat Predrag Miljković za Kosovo onlajn kaže da je Obrenoviću mera prtvora zamenjena merom jemstva i on je, nakon što je predloženi iznos isplaćen, iz zatvora u Podujevu stigao kući u Kosovsku Mitrovicu.

„Posle šest meseci danas je Specijalni sud usvojio i doneo rešenje kojim se Dušanu Obrenoviću zamenjuje mera pritvora, merom jemstva. Mi smo danas taj predloženi iznos položili i ja sam danas oko 16 sati otišao u Podujevo i konačno, uslovno rečeno, preuzeo Duašana Obrenovića i doveo ga u njegovu rodnu Kosovsku Mitrovicu“, rekao je Miljković.

Advokat ističe da je Obrenovićevo puštanje na slobodu bilo veoma emotivan trenutak.

„Ovo je predmet koji je bio veoma zahtevan i biće verovatno. Drago mi je što je on konačno sa svojom sestrom. Znam koliko su ljudi bili uz njega i zahvalni smo svima na pomoći i podršci koju su nam pružali svih ovih šest meseci“, istakao je Miljković.

Obrenović je uhapšen pre izbijanja nereda u Zvečanu 29. maja, pod optužbom za napad na pripadnike Kfora i Kosovske policije.

Sud u Prištini mu je 30. oktobra produžio pritvor za još dva meseca, što je bilo četvrto produženje pritvora.

DUŠAN OBRENOVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU: Srbin proveo 6 meseci u zatvoru

Njega su, tokom zadržavanja u pritvoru, brutalno pretukli pripadnici Kosovske policije, a nakon određivanja pritvora, prebačen je u zatvor u Podujevu.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević ranije je rekao da su Obrenović i Radoš Petrović privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

Radoš Petrović je 23. juna pušten da se brani sa slobode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter