Izvor: Tanjug
03.04.2022 u 20:22
0

PATRIJARH PORFIRIJE: Neka izborni proces prođe u najvećem miru, glasanje je pravo, ali i dužnost!

Patrijarh Porfirije izrazio je danas želju da današnji dan i ceo izborni proces prođu u najboljem miru na korist naroda i države.

– Želim da izborni proces prođe u najvećem miru. Kao što smo mi danas služili liturgiju gde su bili sabrani ljudi različitog uzrasta, statusa, pogleda na svakodnevni život, ali to nije smetalo da te različitosti budu okvir u koji svako unosi svoj pečat i doprinosi opštem dobru – rekao je patrijarh novinarima nakon glasanja u školi Kralj Petar I.

Poželeo je da sve prođe u najboljem miru na korist naroda i države.

– Glasanje ne smatram samo pravom nego na neki način i dužnošću, jer je glasanje učestvovanje u politici, ali u izvornom smislu te reči, ne u smislu suprotstavljanja jednog dela protiv dugog, i mogućnosti i dužnosti da učestvujemo u zajedničkom delu za opšte dobro – rekao je patrijarh.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve podseća da reč „politika“ dolazi od grčkog glagola i znači način života koji obuhvata sve sfere čovekog delanja.

– Politismos znači kultura i civilizacija – pogled na svet, i u tom smislu smatram da je važno da svako da svoj doprinos baš kroz glasanje – poručio je patrijarh.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter