Izvor: TANJUG
12.10.2023 u 11:51
0

PETAR PETKOVIĆ UPOZORAVA: Kurti počeo da priprema teren za novi teror i progon srpskog naroda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti brutalnom kampanjom laži i dezinformacija počeo da priprema teren za novi teror i progon srpskog naroda na severu Kosova i Metohije.

ALJBIN KURTI PONOVO INSINUIRA: „Sve veći rizik od novih insceniranih napada iz Srbije, Srbi se spremaju se za osvetu“

Sada je jasno da će nastaviti da se služi neodrživim teorijama zavere i izmišljenim pretnjama kako bi u predstojećem periodu još više pojačao represiju nad Srbima, kazao je Petković.

„Okupatori su uvek u istoriji nastojali da se predstave kao zaštitnici porobljenih, međutim Kurtijeva taktika ‘okupiram te za tvoje dobro’ neće proći kod srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji je odavno prozreo namere Prištine i na svojoj koži svakodnevno oseća posledice Kurtijevog terora.

Isključivi izvor svih problema na Kosovu i Metohiji jesu Kurti i njegova zločinačka parapolicija koja seje teror i strah među mirnim srpskim narodom na severu pokrajine“, rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, zato jedini put ka izgradnji mira i spuštanju tenzija vodi preko neophodne deeskalacije koju Priština mora da sprovede i bez odlaganja povuče svoje policijske falange sa severa pokrajine, prestane sa svakodnevnim hapšenjima nevinih Srba i svakog drugog ugnjetavanja.

„Kurti svojevoljno neće pristati na bilo kakvo povlačenje, jer njegov cilj nisu ni dijalog ni normalizacija, već suštinska promena situacije na terenu, kroz perfidno etničko čišćenje, pod maskom brige o bezbednosti na severu Kosova i Metohije. Zato je neophodno da uticajni međunarodni činioci na Kosovu i Metohiji pogledaju realnosti u oči, i zaustave Kurtijev projekat“, rekao je Petković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter