Izvor: Happy BSC
22.09.2021 u 09:10
0

POLITIKOLOG ALEKSANDAR PAVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Evropska unija je geopolitički interes!

U emisiji „Dobro jutro Srbijo“  govorilo se o trenutnoj situaciji zemlji i regionu.

Politikolog Aleksandar Pavić govorio je na ovu temu.

– Najbolnije za srpsku stranu je to što su raspuštene državne institucije na Kosovu. Zapadne sile su imenovale Šmita, iako to nije u skladu sa Briselskim sporazum.

– Postoji jedna globalna duboka država koja diže tenzije po potrebi.  Zapadni princip je upravaljanje krizama, napravite krizu da bi njome upravljali.

PROČITAJTE JOŠMinistar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Njujorku sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom!

– Njihov poredak je dosta ugriožen i zato destabilišu tuđe poredke. Evropska unija je geopolitički  interes.

Darko Obradović-Institut za međunarodnu i nacionalnu bezbednost i politikolog se nadovezao na ovu temu.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će izdejstvovati ono što je najbolje za naše građane. Kosovski albanci uvek pokreću one teme za koje ne postoji saglasje. Najvažnija je bila slobodan kretanja. na dugoročnom planu možemo ići u investicionu izolaciju. Ono što je Angela Merkel apostrofila to pokazuje da su se napokon setili da treba da ponude opipljivu alternetivu, zasnovanu na povoljnim ekonomskim uslovima i tržištu.

PROČITAJTE JOŠDAČIĆ PORUČIO: Srbija neće dozvoliti etničko čišćenje Srba na KiM

– Ne može da se ograničava Srbija ako je nemačka amplementirla severeni tok 2. važna je inicijativa otvorenog balkana. Evroazijska unija ne može da bude  alternativa za Srbiju. Današnja Srbija ima unutrašnju stabilnost i pretpostavku ekonomske moći.

Ljuban Karan- pukovnik KOS-a u penziji istakao je svoje mišljenje na ovu temu.

– Niko ne treba da se orijentiše samo na jednu stranu, jer nama su svi ekonosmi partneri. Postajemo potpuno nezavisni za bilo koga. Kinezi su dosta uložili kod nas uz sopstveni rizik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter