Izvor:
12.03.2018 u 14:10
0

Pomoćnik državnog sekretara SAD u sredu sa Vučićem!

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel sastaće se u sredu 14. marta u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Mičel će tokom boravka u Beogradu razgovarati i sa premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem i opozicionim liderima.

"Mičel će potvrditi snažne veze između Srbije i Sjedinjenih Država i pozvati srpsku vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa Kosovom, sprovede reforme neophodne za postizanje njenog cilja članstva u Evropskoj uniji i aktivno podrži regionalnu stabilnost", kaže se u saopštenju Stejt departmenta dostavljenom juče Tanjugu.

Dačić je za "Novosti" rekao da je vrlo bitan dolazak u Beograd pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i naveo da je to prva poseta tako visokog zvaničnika iz nove vašingtonske administracije.

"Moramo da iskoristimo kontakte sa ljudima iz Trampove vlasti, jer je opšte poznato da nam administracija, koju je personifikovala dinastija Klinton, nije bila naklonjena", rekao je Dačić.

On kaže da je već imao prilike da se sretne sa Mičelom i da su prvi utisci bili pozitivni.

Šef diplomatije rekao je da će se u utorak prvi sresti sa Mičelom.

"Naš stav je potpuno jasan – dijalog da, prihvatanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova bez kompromisa sa nama – apsolutno neprihvatljivo", rekao je Dačić povodom nacrta američkog teksta koji se tiče Kosova i Metohije.

Mičel će, kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, od 12. do 17. marta, osim Beograda, posetiti Prištinu, Skoplje, Atinu i Nikoziju.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter