Izvor: sputnik
14.01.2024 u 19:10
0

Ponovo opljačkana crkva u Zupču na Kosovu i Metohiji

Crkva Svetih Otaca u Zupču ponovo je opljačkana noćas i to na Mali Božić. Iz crkve je odneto između 3.000 i 4.000 dinara priloga koji su ostavili vernici.
U pitanju je novac koji je ostavljan u svesci u kojoj se beleže prilozi, dok novac sa ikona nije diran, kao ni u samoj suvenirnici, iako je i ona obijena.
Ovu je informaciju potvrdio šef operative KP u Zubinom Potoku Milan Đukić.
Lopov, ili lopovi u crkvu su ušli najverovatnije kroz obijen prozor, dok je drugi prozor crkve takođe otvoren, pretpostavlja se iznutra.
Takođe su obijena i vrata od suvenirnice, ali iz nje ništa nije iznošeno.
Inače, nadzorne kamere nisu radile, a kako je Đukić kazao, one su polomljene tokom prethodne krađe, krajem avgusta prošle godine. Ova je crkva pljačkana u više navrata.

„Po ko zna koji put se naša crkva pljačka… Dosadilo i Bogu“, kazali su meštani, koji su jutros i prijavili ovu krađu.

Prošle godine u februaru, pripadnici tzv. kosovske policije uhapsili su mladića osumnjičenog za tešku krađu u pokušaju pljačke upravo ove crkve. Radilo se o 22-godišnjaku iz susednog sela Košutovo. Njemu se na teret tada stavljalo i više drugih krađa, takođe u verskim objektima u ovoj opštini. Kako KoSSev nezvanično saznaje, on je tada bio samo na kratko priveden.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter