Izvor: Tanjug
05.02.2023 u 10:46
0

PRAVOSUDNI ZAKONI NA DNEVNOM REDU U SKUPŠTINI: Rasprava o predlogu zakona o sudijama i javnom tužilaštvu

Poslanici nastavljaju pretres o pravosudnim zakonima

Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju danas raspravu o setu pravosudnih zakona, među kojima su predlozi zakona o sudijama i javnom tužilaštvu.

Na dnevnom redu sednice su i predlozi zakona o uređenju sudova, o Visokom savetu sudstva i Visokom savetu tužilaštva.

BRNABIĆEVA ISTINOM NAPRAVILA MUK: „Posle incidenta u Skupštini i oni koji ne vole Vučića mole Boga da on što duže vodi zemlju!

Ministarka pravde Maja Popović je, obrazlažući zakone pred poslanicima, rekla da se oni donose radi usklađivanja sa aktom o promeni Ustava, u oblasti pravosuđa, koji su građani podržali na referendumu 16. januara prošle godine, a koji je proglašen 9. februara 2022.

Ona je istakla da je to uslov i za dalju reformu pravosudnog sistema, navodeći da predstavlja najznačajniju reformu u vladavini prava koja predstavlja osnovnu vrednost demokratskog društva.

Na dnevnom redu su 32 tačke dnevnog reda, a pored pet pravosudnih zakona, tu su i izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, izmene Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa i akata, izmene Zakona o organizaciji nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Pred poslanicima su i izmene Zakona o Ustavnom sudu, izmene Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije, izmene Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije.

Pored toga, poslanici će raspravljati i o davanju garancije države za kredite Javnog preduzeća “Srbijagas” i regulisanju obaveza Srbije prema MMF-u.

Na dnevnom redu je i više međunarodnih sporazuma, kao i izbor stalnog sastava Republičke izborne komisije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter