Izvor: Tanjug
17.04.2022 u 22:04
0

PREDSEDNIK VUČIĆ O UKRAJINSKOJ KRIZI Sukob u Ukrajini pogađa i Srbiju, sve nas košta skupo, ali poštujemo principe i međunarodno pravo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras gostujući u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink da se, od kada je krenulo krajem februara sve između Rusije i Ukrajine, nalazimo u jednoj vrsti svetskog sukoba, svetskog rata.

Kako sam navodi on je došao kako bi građanima izneo stvari koje ljudi nisu mogli da saznaju i čuju, na koji način je pogođena Srbija i šta nas čeka u budućnosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„To što gledamo na televiziji mrtve i ranjene je jedan deo, i dobro je što ih kod nas nema. Ali taj sukob je nešto što pogađa i našu zemlju. Kada čujete u Nemačkoj od ministra apel građanima „nemojte da se kupate da bi uštedeli energiju“, ili od direktora BASF-a da će prestati da radi cela nemačka ekonomija ako se zaustavi dotok gasa, to pokazuje celokupnu situaciju. To što nismo uveli sankcije Rusiji nas košta, ali bi nas koštalo i uvođenje sankcija. Naše je da se ponašamo u skladu sa međunarodnim javnim pravom i poštovanjem principa, a što se koštanja tiče, sve nas košta skupo, skupo sa svih strana“, rekao je Vučić.

U susret pregovorima sa Rusijom o ceni gasa, predsednik je izjavio da nas očekuju bolji uslovi u odnosu na većinu drugih zemalja Evrope.

„Očekuju nas pregovori sa Rusijom oko gasa. Kakav god ugovor da potpišemo verujem da će biti bolji u odnosu na druge zemlje EU. Neće biti besplatno, neće biti kao do sada. Sve što se dešava, uticaće i na cenu. Cena nafte nas razara“, istakao je srpski predsednik.

Hrvatska koja je članica NATO, EU, koja je uvela sve sankcije Rusiji, kako je dodao, ima sve pluseve na zapadu, kreditni rejting nivo iznad nas, izašla je na tržište kapitala i umesto po kamati od 0,80 zadužili se po 2,87 odsto na desetogodišnju obveznicu.

„Mi koji nismo uveli sankcije, nismo članica NATO i EU, kada to vidite, lošije bi uslove dobili. Sada treba da uzmemo milijardu po nižoj ceni da bi vratili milijardu po kamati od sedam odsto koje smo uzimali u Cvetkovićevo vreme, ali pitanje je zbog rata da li uopšte možemo da izađemo na finansijsko tržište“, ukazao je on.

Ministar policije ALEKSANDAR VULIN poručio: Građani Srbije i Beograda i juče potvrdili da hoće da ih vodi ALEKSANDAR VUČIĆ

Predsednik Srbije je rekao da ne veruje da će posledice rata nestati za 3-4 godine a na pitanje kakav je njegov lični odnos prema onome što se događa između Rusije i Ukrajine, s obzirom na njegov odnos prema predsedniku Putinu kazao da sve što bi odgovorio ne bi imalo ličnu konotaciju, već bi imalo posledice po međunarodni položaj Srbije i podsetio je da je posle Nikole Pašića, posle 105 godina, prvi Srbin koji je dobio orden Aleksandra Nevskog, najviši orden, od ruskog predsednika.

„Moja ćerka je išla u rusku školu i ona govori perfektno, a većina nas relativno dobro ruski jezik. Sve ovo nas užasno pogađa, ali predsednik sam Srbije. Moj posao je da vodim računa o Srbiji“, objasnio je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter