Izvor: tanjug
02.08.2022 u 20:13
0

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA „Bili smo na korak do katastrofe! Najteže je sačuvati razum kad imate posla sa budalama“

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je suština problema, čiji je deo i sve što se protekla dva dana dešavalo na severu KiM, što je očigledno da neki u regionu misle da Srbiju “prikopčaju” uz Rusiju, kako bi ceo zapad “nagrnuo” na Srbiju, kada na Rusiju ne može.

“Suština problema je u tome što je očigledno da neki u regionu misle da treba da iskoriste priliku opšte histerije zbog napada Rusije na Ukrajinu, da Srbiju treba prikopčati uz Rusiju, da bi ceo Zapad nagrnuo na Srbiju, jer ne mogu na Putina. Da bi oni, u regionu, mogli svoje interese da ostvare”, rekao je Vučić za RTS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Poručio je da se Beograd nalazi u teškoj situaciji, a da je pre dve večeri jedva izebegnut najteži scenario, dodajući da se plaši kako će sve da izgleda, jer zna kako se sve odvijalo.

“Bili smo na korak do katastrofe”, rekao je Vučić.

Dodao je da neki ne razumeju šta rade, a Srbija misli drugačije, i zato i postoji dijalog.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek potvrdio je da je vozač saniteta Dejan Spahić kidnapovan i da mu se gubi svaki trag od trenutka kada ga je presrela jedinica Rosu!

Na silu sa NATO-om možete da uradite šta hoćete, ali nećete dobiti zeleno svetlo Srbije ni za šta, poručio je Vučić.

Predsednik je otkrio i da je tokom proteklih dana imao brojne razgovore kao i da će u sredu razgovarati sa Jensom Stoltenbergom, generalnim sekretarom NATO-a.

„Sutra ću razgovarati sa Stoltenbergom, razgovarao sam sa Makronom, sa Lajčakom najmanje deset puta, imaćemo još mnogo teških dana, Aljbin Kurti i prištinske vlasti jednostrano su preduzimali korake“, rekao je Vučić.

O izjavi Tomasa Tajnera, italijanskog stručnjaka za hladnoratovske kopnene snage NATO, koji je rekao da je Vučić dobio poruku da će NATO da napadne Srbiju u roku od nekoliko sati, ako se usudi na napadne Kosovo.

“Najteže je sačuvati razum kad imate posla sa budalama, a taj Tajner je jedna od najvećih. Osim što je sve slagao, cela priča je poptuno besmislena”, rekao je Vučić

On je ukazao da Srbija ima korektan odnos sa KFOR-om i naglasio da Srbiji niko nije pretio niti će da preti.

“A, taj scenario čoveka koji je poznat po glupostima, o Ukrajini, Nagorno- Karabahu, je za malu decu”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da postoje neke teze da je Srbija u nedelju “uvukla rogove” oko KiM, Vučić je rekao da nema sa tim problem i da će uvek klečati i moliti za mir.

„Ali, kada neko pređe granice, i ugrozi živote naših ljudi, misli da može da sprovede pogrom jer se smatra suverenom zemljom, a to nije… a, što se tiče nekog napada na Kosovo, ne može to da bude napad na Kosovo. Kosovo po međunarodnom javnom pravu pripada ovoj zemlji”, poručio je Vučić.

A, po pitanju priča da će neko Srbiju da savlada za nekoliko sati, izrazio je nadu da nikome tako nešto ne pada na pamet.

Poručio je da će Srbija čuvati mir, sve što treba, ali da neće dopustiti nikome da tuče srpski narod.

“A, onda ću da pozovem tog stručnjaka da ga pitam hoće li za dva ili tri sata da obavi to što je zamislio, pa ćete da vidite da te stvari ne stoje baš tako… Ali, neću da pričam o takvim stvarima, verujem da smo daleko od scenarija koji bi razni hohštapleri želeli da vide i koji po svaku cenu hoće da nađu neku žtrvu da pokažu svoju moć, jer drugačije ne mogu”, rekao je Vučić.

Mi ćemo uvek da razgovaramo, mada ne znam više o čemu, kada vidite da je sve iscrpceljno, da ne znate šta možete da uradite, onda je jasno u čemu se nalazimo, zaključio je Vučić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter