Izvor: Tanjug
22.09.2021 u 20:33
0

PREDSEDNIK VUČIĆ U BUDIMPEŠTI: Orban organizovao večeru za učesnike Četvrtog demografskog samita (FOTO)

Premijer Mađarske Viktor Orban organizovao je večeru za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, a večeri prisutvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:  ALEKSANDAR ŠEŠELJ U „AKTUELNOSTI“: EU je na zadatku da zaokruži priznanje nezavisnog Kosova!

Na večeri sa Orbanom su, između ostalih, i premijer Slovenije Janez Janša, češki premijer Andrej Babiš, kao i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Po dolasku u Mađarsku, predsednik Vučić posetio je danas popodne Crkvu Svetog Ðorđa u Budimpešti, koja pripada Eparhiji budimskoj, gde ga je dočekao vladika Lukijan sa sveštenstvom.



Vladika Lukijan je tim povodom služio moleban, što se čini samo u slučaju kada se u crkvama dočekuju posebni gosti, a predsednik Vučić upisao se i u Jevanđelje.

U Crkvi Svetog Đorđa, predsednika su dočekali i Srbi koji žive u Budimpešti i đaci srpske Gimnazije u tom gradu.

PROČITAJTE JOŠ:  Selaković i kongresmen Svolvel o reformama u Srbiji

Sa Vučićem, Crkvu su posetili i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar u Vladi Srbije Ratko Dmitrović.

Predsednik Srbije sutra će učestvovati na Četvrtom demografskom samitu u Budimpešti gde će imati glavno izlaganje na prvom panelu Samita na kojem će, prema programu, učestvovati i nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens, premijer Slovenije Janez Janša i premijer Poljske Mateuš Moravjecki.



Kako je najavljeno, predsednik Vučić u toku sutrašnjeg dana imaće i odvojene susrete sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i premijerima Slovenije Janezom Janšom i Češke Andrejem Babišom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter