Izvor: Tanjug
22.09.2021 u 20:25
0

Selaković i kongresmen Svolvel o reformama u Srbiji

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas u Njujorku sa američkim kongresmenom Erikom Svolvelom, koga je informisao o posvećenosti Beograda evropskim integracijama i reformskom procesu u Srbiji.

Selaković je istakao rezultate ekonomskih reformi ostvarenih u proteklih sedam godina.

PROČITAJTE JOŠ:  MINISTARKA MIHAJLOVIĆ U VARŠAVI: Povećanje energetske stabilnosti je jako važno za našu zemlju!

Ministar je zahvalio kongresmenu Svolvelu na pozitivnom stavu, posvećenosti i iskrenom prijateljstvu.

Sagovornici su razgovarali i o investicijama u Srbiji i partnerstvu Srbije i SAD.

Šef srpske diplomatije upoznao je kongresmena sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, naglasivši posvećenost Srbije dijalogu i mirnom i kompromisnom rešavanju otvorenih pitanja.

Selaković je dodao da je stabilnost u regionu ključni interes Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: RUSIJA PORUČILA: Priština da povuče policiju sa severa KiM!

Ministar je informisao sagovornika o inicijativi „Otvoreni Balkan“ i promociji slobode kretanja ljudi, roba i kapitala u regionu.

Sastanku u zgradi Misije Srbije pri UN prisustvovali su i ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić, šef Misije Srbije pri UN Nemanja Stevanović, kao i generalni konzul Srbije u Čikagu Damjan Jović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter