Izvor: tanjug
11.06.2024 u 22:17
0

PREMIJER VUČEVIĆ NE MOŽE DA VERUJE: Ambasada SAD u Sarajevu pokazala elementarno nepoznavanje Dejtona

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da nije iznenađen negativnom reakcijom Američke ambasade u Sarajevu na održani Svesrpski sabor, ali da jeste činjenicom da je ambsada time pokazala elementarno nepoznavanje Dejtonskog sporazuma, ondosno Ustava Bosne i Hercvegocvine, pre svega po pitanju imovine koja pripada entitetima.

Vučević je  rekao da su sve 53 tačke Deklaracije između Srbije i Republike Srpske poptisane u okviru Svesrpskog sabora apsolutno u duhu Dejtonskog sporazuma, kao i da ni na jedan način ne vode ka njegovoj opstrukciji.

Dodao je da je Dejtonski sporazum doneo 29 godina mira u Bosni i Hercegovini i da ona mora da nastavi da ga čuva, kao i da je Srbija garant tog sporazuma.
Vučević je podsetio i da je sam predsednik Aleksandar Vučić u reakciji na objavu Američkke ambasade u Sarajevu rekao da njena tvrdnja nije
utemeljena u pravu i međunarodnim sporazumima.

Naglasio je da mora da se stvara prostor za razgovor, kao i da nas sve drugo vodi u pogoršanje sutacije, iz koje se ne bi išlo u proces deeskalacije i kretanju ka boljim odnosima, već u proces dezintegracije, tj. udaljavanja i nerazumevanja.

„Mir je preko potreban i Bošnjacima i Srbima i Hrvatima. Verujem da smo svi dovoljno zreli da nećemo ići u put koji je katastrofalan za svakog, već da ćemo razgovarati o budućnosti“,naglasio je Vučević.
Dodao je da će se na taj način vršiti dalja integracija regiona, stvarati nove investicije, graditi putevi i pruge, i ići ka rastu standarda svih građana.
(Kraj) stp/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter