Izvor: HAPPY BSC
01.03.2022 u 20:11
0

Prokuplje ustupa na korišćenje Žandarmeriji kompleks bivše baze Vojske Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potpisao je danas sa gradonačelnikom Prokuplja Milanom Aranđelovićem u Gradskoj kući Memorandum o saradnji na osnovu koga će ovaj grad ustupiti na korišćenje Žandarmeriji kompleks bivše baze Vojske Srbije od oko pet hektara u kome će biti izgrađen centar za specijalističke obuke ove elitne jedinice policije.  

Po potpisivanju Memoranduma, ministar policije Aleksandar Vulin je naglasio da je bezbednost građana primarni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova, ali da je to pitanje koje zahteva i posvećenu saradnju svih lokalnih samouprava, naše celokupne zajednice i društva u celini.   

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Naša Srbija je sigurna i stabilna zemlja. Iza sigurnosti i bezbednosti svakog mesta, grada, opštine, ulice, svakog našeg sugrađanina stoji konkretan i požrtvovan rad policijskih službenika. U interesu svih nas je da radimo na jačanju kapaciteta naših snaga bezbednosti koje su garant sigurne i bezbrižne budućnosti naše dece – poručio je ministar policije. 

– Zahvaljujući dobroj ekonomskoj politici, punom razumevanju i insistiranju našeg predsednika Aleksandra Vučića, koji je lično pokrenuo masovnu izgradnju stanova za sve pripadnike službi bezbednosti, nastavljamo velika ulaganja u infrastrukturu, obuke i opremu naših pripadnika. Kao što je Aleksandru Vučiću i svima nama prioritet zaštita građana, tako je predsedniku Aleksandru Vučiću jednako važno da pripadnici snaga bezbednosti budu zadovoljni, da imaju adekvatne uslove za rad i razvoj, da oni i njihove porodice budu mirni i zbrinuti – rekao je ministar policije Aleksandar Vulin, istakavši da će novi centar za specijalističke obuke pored pripadnika Žandarmerije koristiti i druge elitne jedinice MUP-a Srbije.  

Ministar Vulin se zahvalio Gradu Prokuplju koji je prepoznao značaj zajedničkog rada i delovanja na polju bezbednosti i istakao da je dobra saradnja između lokalne samouprave i policije ključ većeg stepena bezbednosti i osećaja sigurnosti kod građana. 

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović istakao je da će novi centar za specijalističke obuke Žandarmerije nesumnjivo doprineti većoj bezbednosti Prokuplja, ali i čitave Srbije, te da je uveren da će iz ovog centra izlaziti hrabri, obučeni pripadnici srpske Žandarmerije, spremni da u svakom trenutku  zaštite svoj narod i zemlju. 

On je istakao da je toplički kraj iznedrio brojne vrsne vojnike i policajce, te da je posebno ponosan na to što je baš Prokuplje izabrano za izgradnju centra za specijalističke obuke Žandarmerije. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter