Izvor:
18.12.2019 u 17:06
0

RAT POLITIČARA SA KOSOVA Kurti i Konjufca svedočili protiv Tačija i Veseljija

Lider Pokreta Smoopredeljenje, Aljbin Kurti i njegov stranački kolega, Glauk Konjufca, saslušani su danas u Osnovnom tužilaštvu u Prištini povodom krivične prijave koju su podneli protiv predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija i predsednika DPK, Kadri Veseljija, zbog klevete.

OSUĐENI RATNI ZLOČINAC IDE U HAG Sabit Geci pozvan u Specijalni sud

Saslušanje je trajalo dva sata, a Kurti je od tužilaštva tražio da se krivičn prijava protiv Tačija i Veseljija preinači u optužnicu. Tom čenel prenosi da je Kurti optimističan i da će Tači i Vesleji biti kažnjeni. Lider Samoopredeljenja je rekao i da bi se preinačenjem krivične prijave u optužnicu omogućilo pošteno suđenje zbog Tačijevih i Veseljevih lažnih navoda koje su izneli pod zakletvom.

– Verujem da će se ovaj proces završiti osudom ove dvojice osumnjičenih – rekao je Kurti.

Kurti i Konjufca su krivičnu prijavu protiv Tačija i Veslejija podneli 25. aprila ove godine, zbog toga što su lažno svedočili pod zakletvom tvrdeći da je Samoopredeljenje krilo terorističke organizacije "Narodno oko". Tači i Veselji su takođe optužili Kurtija i Konjufcu da su bili portparoli tzv. OVK 1999. godine, Kurti je rekao da je tužilaštvu podneo i odštetni zahtev. Konjufca je nakon saslušanja rekao da su Tači i Veselji lažno svedočili zato jer su hteli da eliminišu Samoopredeljenje sa političke scene uoči vanrednih parlamentarnih izbora.

– Dobra je vest da se aktivira tužilaštvo da se na Kosovu ne mogu čekati godine kada su u pitanju viši državni lideri koji su u svojim izjavama pokazali da sebe doživljavaju kao direktore pravosudnih institucija – rekao je Konjufca.

Veselji je ovaj slučaj nazvao improvizacijom Samoopredeljanja zbog nemogućnosti uspostavljanja prištinskih institucija. Dodao je i da je organizacija "Narodno oko" istinska i da svi treb da snose odgovornost za radnje koje su preduzimali njeni članovi, te dodao da će do kraja ići u ovom slučaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter