Izvor: Happy BSC
08.05.2022 u 12:13
0

RAZOTKRIVENA NAJBOLJE ČUVANA TAJNA TITOVE JUGOSLAVIJE! Objavljeni su svi ZABRANJENI detalji sa Brozove sahrane koje NISTE SMELI da znate (VIDEO)

Pored lafeta koračalo je deset oficira Garde i deset srpskih radnika: petorica rudara iz Vreoca — Milorad Čitlučanin, Dragan Dragićević, Milorad Klipa, Radiša Petrović i Ljubodrag Marković — te petorica metalskih radnika iz Beograda — Dmitar Banjac, Prvoslav Marković, Danko Milivojević, Ljubivoje Jevtić i Veroljub Nikolić.

Iza lafeta išao je Titov ađutant kontraadmiral Zvonimir Kostić, a zatim Jovanka Broz, sinovi Žarko i Miša, kao i drugi članovi porodice. Sledili su ih brojni savezni, republički i pokrajinski funkcioneri, što državni što partijski, te drugi društveno-politički radnici, kako se tada govorilo, poput predsednikâ akademijâ nauka. Bili su tu i lekari koji su ga lečili.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Duž čitave četiri kilometra duge trase stajao je špalir pripadnika Garde, pitomaca Vojne akademije, radnika i omladine, kao i brojni građani iz svih krajeva Jugoslavije — njih oko 700.000.

KOMUNISTI SU TITU IZA LEĐA POKRENULI AKCIJU „DAN X+4“! Ovaj PLAN je UNIŠTIO Jugoslaviju, značio je njen sam kraj, sve se KONAČNO otkrilo

Povorka je stigla u Užičku u 14.30. U dvorište rezidencije i Kuću cveća ušli su samo nosioci zastava, venaca i odlikovanja, narodni heroji, vojni orkestar, počasni vod Garde, lafet sa pratnjom, ađutant, porodica i najviše rukovodstvo.

209 stranih delegacija, koje su se prethodno poklonile kovčegu u Skupštini, prisustvovalo je pogrebu Josipa Broza Tita. Od toga su 128 bile zvanične državne delegacije, i to u vreme kada su Ujedinjene nacije imale samo 163 članice: nikada se ni pre ni posle toga ništa slično nije desilo, niti će se ikada desiti — u to budite sigurni.

Četiri kralja, jedan veliki vojvoda, pet prinčeva, 31 predsednik, sedam potpredsednika, šest predsednika parlamenata, 22 premijera, tri potpredsednika vlada, 47 ministara spoljnih poslova, 20 raznih ministara, 21 drugi državni funkcioner, devet multilateralnih organizacija, šest pokreta i 40 političkih partija — s obe strane Gvozdene zavese.

Sve što je bilo moćno i važno na svetu sjatilo se istovremeno u Beograd, po prvi i jedini put u njegovoj istoriji. I samo američki predsednik Džimi Karter, koji je zbog toga žestoko kritikovan u tamošnjoj javnosti, od bitnih ljudi nije došao, nego je poslao potpredsednika Voltera Mondejla i svoju majku Lilian.

Ne možemo ih naravno sve pomenuti, ali neke moramo. Došao je britanski princ Filip, muž kraljice Elizabete, s premijerkom Margaret Tačer. Došli su Brežnjev i šef diplomatije Andrej Gromiko iz SSSR. Došla je četvoročlana delegacija Istočne Nemačke na čelu sa Erihom Honekerom, te predsednik Zapadne Nemačke Karl Karsterns sa kancelarom Helmutom Šmitom i ministrom spoljnih poslova Hans-Ditrihom Genšerom.

Došla je četvoročlana kineska delegacija predvođena premijerom Huom Guofengom, kao i italijanski predsednik Pertini sa premijerom Kosigom i ministrom za kulturu Bjasinijem. Došao je francuski premijer Bar sa šefom diplomatije Fransua-Ponseom, kao i japanski premijer Masajoši Ohira. Došao je turski premijer Sulejman Demirel sa svojim ministrom spoljnih poslova.

Došli su Čaušesku, Hafez al-Asad, Hosni Mubarak, Sadam Husein i Kim Il-sung. Začudo, pukovnik Gadafi nije bio, mada je poslao tročlanu delegaciju na čelu s glavnim komandatom oružanih snaga brigadirom Abu Bakrom Junisom Džaberom.

Što se krunisanih glava tiče, bio je norveški kralj Ulav V (sa šefom diplomatije Nordlijem), švedski Karl XVI Gustaf (sa šefom diplomatije Ulstenom), jordanski Husein (s premijerom Šarafom) i belgijski Boduen (s premijerom Martensom i šefom diplomatije Simoneom). Došao je i veliki vojvoda Žan od Luksemburga, dok su Holandija i Danska poslale prinčeve Klausa odnosno Henrika, supružnike svojih kraljica.

Bila je to najveća državna sahrana u 5.000 godina istorije ljudskog roda — bez preterivanja. Oni, koji se danas zalažu za prebacivanje Tita na Orlovaču ili Zbeg ili Lešće, često duhovna deca kvislinga koje je Tito porazio u Drugom svetskom ratu, barem bi to trebalo da imaju na umu. Prošlost ne može da se menja i briše. Komunisti su to naučili na teži način; oni bi mogli iz njihovog iskustva.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter