Izvor: Kosovo Online
15.12.2023 u 16:33
2

ROK ZA TABLICE RKS DANAS: Poslednji dan za preregistraciju vozila, rok neće biti produžavan

Rok koji je kosovska Vlada odobrila za preregistraciju vozila sa srpskim oznakama gradova na Kosovu na RKS table ističe danas, a prema rečima zamenika direktora Kosovske policije za region Sever Vetona Eljšanija, neće biti dodatnog produženja tog roka.

Eljšani je naveo da je do sada preregistrovano oko 3.400 vozila i da nakon poslednjeg produženja roka, policija neće upućivati zahtev vladi za dodatno produženje, prenosi Radio Mitrovica Sever.

POMERA SE GRANICA ZA PENZIONISANJE: I žene i muškarci od sledeće godine u penziju sa 65 godina

„I danas ćemo raditi i mislim da će to biti dovoljno. Nema potrebe da bude više od ovoga. Nema više vozila u cirkulaciji, što znači da svi koji su želeli da preregistruju vozila, iskoristili su šansu“, rekao je Eljšani.

Nakon ovog roka, počev od sutra, policija će vozila koja nisu preregistrovana na RKS tablice isključivati iz saobraćaja.

„Ukoliko policija naiđe na ove automobile, zaustaviće ih i konfiskovaće tablice. Pisaće se kazna vozaču u iznosu od 150 evra, pola ako odmah plati. Takođe, vozaču će biti oduzeta VID dokumenta (saobraćajna dozvola). Vlasnik će moći sam da ukloni vozilo sa puta. Ako na isto vozilo naiđemo opet, ono će biti zaplenjeno i poslato na carinu“, rekao je Eljšani.

Pitanje vozačkih dozvola je, prema njegovim rečima, sledeća tema kojom će se baviti.

Kosovska Vlada, na zahtev policije, produžila je 30. oktobra rok za registraciju vozila uz finansijske pogodnosti za vlasnike vozila sa oznakama kosovskih gradova „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“.

Rok je bio produžen do 15. decembra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ROK ZA TABLICE RKS DANAS: Poslednji dan za preregistraciju vozila, rok neće biti produžavan”

  1. NISAM SA KOSOVA ALI PA(M)TIM

    Za ovo što nam Šiptari rade ima samo jedan lek: RECIPROCITET! Molim Vučića i njegove ministre, a bogme i budućeg Predsednika Narodne skupštine da zabrane kretanje vozila sa šiptarskom registracijom na celoj teritoriji Srbije. Smatram da će nam to rešiti sve probleme sa Šiptarima, pa nek se zovu Kurti ili Haradinaji.

    0
    0
    Odgovori
  2. SAMO RECIPROCITET
    Jedini efikasan lek za ovo što nam Šiptari čine, zove se RECIPROCITET.
    Odmah naša privremenaVlada, na čelu sa Premijerkom u ostavci treba da
    od sutrada izda zabrani kretanje svih Šiptarskih vozila na teritoriji Srbije.
    Smatram da bi ovaj problem za našu braču sa Kosmeta bio odmah rešen.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter