Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
05.01.2024 u 00:28
2

Priština usvojila odluku o uklanjanju nalepnica za vozila sa srpskim tablicama

Vlada tzv. Kosova je danas usvojila Odluku kojom je odobrila prestanak režima postavljanja stikera na automobile sa srpskim registarskim tablicama. Odluka je doneta na elektronskoj sednici. Uklanjanje ovog režima jeste, kako se navodi u saopštenju, „akt dobrosusedskih odnosa i dolazi nakon potpunog priznanja tablica Republike Kosova od strane Srbije“. Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu.

Prethodno je Vlada Srbije odlučila 25. decembra prošle godine, da od 1. januara ove godine odluku da se omogući sloboda kretanja svim vozilima sa Kosova i Metohije. Kako je ranije objasnio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini vrši se isključivo iz praktičnih razloga, radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja.

Dejvid Kameron posetio Gračanicu (FOTO)

Istakao je da ta odluka ne može da se tumači kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ne prejudicira određivanje konačnog statusa i da ne može da se tumači kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “Priština usvojila odluku o uklanjanju nalepnica za vozila sa srpskim tablicama”

  1. Одлука влде СРБ – да се омогући слобода кретанја свим возолима са Косова и Метохије, као и слобода кретанја лјуди са личним документима, наводно из практичних разлога – не признаје се независност Косова(!). Влада Косова је донела одлуку за престанак режима поставлјанја стикера на аутомобиле са српским регистарским таблицама због добросуседских односа /СРБ и КС/. Контрадикторни ставови. То су фактички „реципрочне мере“ обе стране: држава Србиј -, (тзв.) држава Косово. Слобода кретанја сва возила Косова по Србији – слобода кретанја возила Србије по Косову… све је то заједнички цилј у оквиру „нормализације односа“ обе стране да се спроведе франц. немачки – Охридски споразум за прећутно чланство Косова у УН (само се то-цилј прикрива од јавности). Сви, првенстврно великом већином из опозиције који су за одбациванје франц. немачки ЕУ ултиматум да се званично легализује независно Косово у УН – лепи им се етикета да су за независно Косово, да су издајници (ни криви ни дужни).
    Чисто замајаванје српског народа „да се не досети“ да Косово функционише по Бриселском споразуму као држава (добило преговорима све елементе државе).
    На новим регистарским таблицама изнад регистарских бројева стоји угравиран грб-мапа државе Косово – што се то не прикаже, него се таблице сликају из далјине да се не види.

    1
    0
    Odgovori
  2. Влада Косова укида стикере-налепнице за сва возила са српском регистрацијом (за слободу кретанја и комшијску нормализацију односа обе стране, како каже Косово), и обратно, Србија признаје косовску регистрацију возила. То су „принципи реципрочних мера“ две државе који не ремете поставлјену царинску (државну) границу на Јаринје, Брнјак… и територијални интегритет и суверенитет обе државе по Бриселском споразуму. Зашто се говори да то није признанје Косова – када је у склопу Бриселског споразума којим је Косово добило све статусне-државне атрибуте са царинском границом према Србији: Није шија него врат! – Шта је са председниковим слоганима: Недам КМ таблице, недам Трепчу, недам Газиводе, енергетику, недам територијални интегритет Србије (а све је предато шиптарима), нико несме да понижава Србе… а они сатерни у гето до истреблјенја са Косова. Визија за будућност Косова.
    Слична иницијатива у склопу нормализације односа са Косовом (Вућић, Зајев, Рама) покушан је Мини Шенгеном-Отвореним Балканом (наводно Балкан без граница) – да се приклјуче и друге комшије (очигледно цилјано првенствено на Косово) – да се оконча Бриселски споразум – што није прихваћено од осталих комшијских република.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter