Izvor: ria novosti
25.06.2020 u 10:26
0

RUSI O SUSRETU PUTIN-VUČIĆ Ovo nije dobila ni Angela Merkel

Ruski mediji danas uveliko pišu o sastanku Aleksandra Vučića i Vladimira Putina posle obeležavanja 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Moskvi. Glavna tema razgovora, po Rusima, bilo je – Kosovo i Metohija.

Najveći tekst susretu srpskog i ruskog predsednika objavila je RIA Novosti. Ovakav tekst nisu dobili ni lideri daleko većih zemalja nego što je Srbija. Pod naslovom „Šta Vučić želi od Putina“ ugledni ruski medij detaljno je opisao šta je bilo na stolu ispred dvojice predsednika, posebno oko rešavanja statusa Kosova. Prenosimo delove teksta…

PROČITAJTE JOŠ

RUSI O SUSRETU PUTIN-VUČIĆ Ovo nije dobila ni Angela Merkel

PAO PEDOFIL IZ KARLOVACA Silovao rođaka (9) na žurci

HITNO! Đurić poslao zahtev za Srbe na Kosovu i Metohiji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Moskvu na Paradu pobede. Održaće razgovore sa Vladimirom Putinom i odlazi u SAD skoro odmah. Tamo će se sastati ne samo sa Donaldom Trumpom, već i sa kosovskim liderom Hashimom Thacijem. Oni će razgovarati o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. RIA Novosti je razumela da li će Vučić sklopiti sporazum sa Albancima i da li su Amerikanci u stanju da posreduju u nagodbi. 


Ruski stručnjak za Balkan: Tramp nema rešenje

Ekaterina Entina, ruski specijalista za Balkan i vanredni profesor na Višoj ekonomskoj školi u Moski, kaže za RIA Novosti da Tramp nema rešenje za kosmetsko pitanje.

– Sumnja da bi problem Kosova, inače periferni problem za Amerikance, mogao da podigne rejting američkog predsednika – navodi ona.


Vučić je planirao da vidi Putina nedelju dana pre parade. Ali Moskva u to vreme nije uklonila sva ograničenja zbog koronavirusa, pa su se predsednici dogovorili o pregovorima posle svečanih događaja na Crvenom trgu. Srpski lider je unapred potvrdio svoje učešće u obeležavanju 75. godišnjice pobede u glavnom gradu Rusije, a Vučić je u Moskvu stigao kao pobednik. Na parlamentarnim izborima njegova Srpska napredna stranka dobila je većinu u Narodnoj skupštini. Za vladajuću stranku glasalo je više od 60 odsto birača, a to je najbolji pokazatelj za čitav period SNS na vlasti. U postizanju ovog rezultata pomogli su umerni nacionalisti, uključujući dobre odnose sa Moskvom. Vučić se često sastaje sa Putinom, savetuje se o aktuelnim pitanjima.

OVO MORATE ZNATI

Dr Darija Kisić najavljuje ZATVARANJE NOĆNIH klubova: Ovo se mora

PONIŠTENO! Ponovo glasanje u Šapcu

NOVA PRAVILA ZA SRBE! Hoćete u Hrvatsku, onda morate da prođete sve ovo!

Srbija ovo ceni, a Putin je više puta naglašavao da pitanje statusa Prištine treba rešiti na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244, dokumentom kojim se potvrđuje teritorijalni integritet Srbije. U dodavanju Moskve, Brisel i Vašington su uključeni u pregovore o kosovskom rešenju. Ali, srpski političari, usredsređeni na raspoloženje u zemlji, pokušavaju sve da koordiniraju sa ruskom stranom, pa je zato Vučić lično obavestio ruskog lidera o razgovorima koji su za 27. jun zakazani u Sjedinjenim Državama. Moderatori diskusije biće  Donald Tramp i specijalni predstavnik Bele kuće za Srbiju i Kosovo Ričard Grenel.  

Koje će opcije biti u Beloj kući za sada se samo nagađa. Veliki problem je i Evropska unija koja je, trenutno, glavni pregovorač i posrednik između Beograda i Prištine.

SAZNAJTE I OVO

NOLETU POŽELELI SMRT! U Splitu osvanuo JEZIV GRAFIT sa MORBIDNOM porukom (FOTO)

Komšije TUGUJU za bračnim parom Bogojević! „Ćerki su rekli da ne DOLAZI PO NJIH, BIĆE SVE U REDU!“

STIŽE PRAVO LETO! Evo kakve nas VREMENSKE PRILIKE očekuju u narednim danima!

KLINT VILIJAMSON O ZLOČINIMA TAČIJA: Kakva sloboda, to je bio brutalan napad na Srbe

Srpski politolog Stevan Gajić za RIA Novosti napominje da srpska želja za ubrzanjem pridruživanja EU gura i u ubrzane pregovore sa Kosovom.

– Brisel će pre ili kasnije morati da ustupi SAD ulogu glavnog posrednika u rešavanju kosovskog pitanja. Ali Amerikanci nisu naročito zainteresovani da poboljšaju nešto na Balkanu. Proces pregovora između Kosova i Beograda može postati konstruktivan samo uz učešće svih strana. Štaviše, ključna je uloga Rusije – smatra politikolog. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter