Izvor: Telegraf
31.07.2022 u 12:17
0

ŠAPIĆ PREDSTAVLJA PLAN STABILIZACIJE SREDINOM AVGUSTA: Javni prevoz ne sme da liči na „Mikijev zabavnik“

Gradonačelenik Beograda Aleksandar Šapić predstaviće sredinom avgusta Plan stabilizacije, koji će pored pripreme za zimu, obuhvatiti i konkretne stvari koje se direktno tiču života građana.

Šapić izražava nadu da, i pored teške situacije, Grad neće morati da odustane ni od jednog kapitalnog projekta.

Šapić otkriva:“Na uklanjanje grafita neće uticati presude Haga, Ratko Mladić je branio srpski narod!“

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Izneću Plan stabilizacije, u 15 tačaka, na sednici Skupštine grada i tu ne mislim samo na neuralgične tačke, na ono što nije dobro, već na sve što nas čeka imajući u vidu situaciju u kojoj je čitav svet zbog rata u Ukrajni – rekao je Šapić, odgovarajući na pitanje šta će sve plan podrazumevati.

Istakao je da će se prvo uhvatiti u koštac sa najvećim problemima, među kojima vidi javni prevoz, koji, poručuje, ne sme da liči na “Mikijev zabavnik”, precizirajući da na subvencije za javni prevoz, za četiri godine, “ode” milijarda evra.

– To mora da se reši sistemski, to je ogroman novac, koji može da se utroši na važnije stvari – poručio je Šapić.

Jedan od ciljeva biće mu i da se profit gradskih preduzeća podigne bar na nivo iz 2016. godine, kada je iznosio 11,5 miliona evra.

Plan, takođe, podrazumeva i podizanje i vraćanje dugovanja gradskih opština, navodeći kao primer Lazarevac, opštinu u kojoj, kaže Šapić, 20 godina ljudi ne mogu da odu u penziju, jer nisu uplaćivani porezi i doprinosi.

– I to ćemo rešiti, pokušaćemo da iščistimo sve opštine, da vratimo kredibilitet predsednicima opstina, da ne moraju da kleče ispred gradske, vlasti jer su direktni krosinici budžeta – rekao je Šapić.

Najavljuje da će od septembra krenuti sa konkretnim koracima i da će se truditi da što više bude prisutan na mestima gde se radi, u želji da napravi sistem kroz koji će imati uvid u situaciju, a da građani mogu kroz institucije sitema da dođu do rešenja za svoje probleme.

– Imaćemo jedan telefon, otvorićemo gradske kuće gde će Beograđani moći da se raspitaju o svemu, imaće beogradsku karticu. Razgovaramo sa ‘Poštom’, da se porezi plaćaju na šalterima, da se olakša građanima – rekao je Šapić.

Upitan gde vidi sebe za godinu ili dve, (budući da se u javnosti spominje mogućnost prevremenih beogradskih izbora), odgovara da sebe vidi – na istom mestu, jer su mu ambicije vezane za Beograd, uz podršku građana, ako bude dobro radio.

Na konstataciju da je sa njegovim dolaskom uvedena nova praksa u komunikaciji medija sa gradskim institucijama, što im u nekim situacijama otežava rad, a po oceni nekih i kontroliše izveštavanje o radu gradskih službi, Šapić navodi da kontakt ne može da oteža kada sve što nekoga zanima postoji na jednoj adresi.

Kako kaže, važna mu je istinitost i tačnost informacija, želja da svi imaju pravu informaciju, a ne onaj međi koji ima kontakt sa nekim direktorom ili službom, a cilj “maksimalno operativan, a jednostavniji sistem“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter