Izvor:
27.09.2019 u 06:00
0

SASTANAK U NJUJORKU: Dačić sa državnim ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se na marginama 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa državnim ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Al Džabarom.

Ministar Al Džabar je istakao da Srbija i UAE imaju specijalne odnose i veoma dobru saradnju u ekonomskoj sferi, navedeno je u saopštenju.

Izrazio je interesovanje za nove investicije u oblasti energetike i infrastrukture.

Rekao da je lično spreman da tome doprinese kao kopredsedavajući Mešovitog komiteta za saradnju vlada Srbije i UAE.

Dačić se saglasio da je saradnja odlična, da osim dobrih bilateralnih odnosa postoje i lična prijateljstva sa šejkom Muhamedom. Istakao je važnost koje za Srbiju imaju investicije iz UAE, poput Er Srbije i Beograda na vodi i pozdravio spremnost UAE za nova ulaganja u Srbiju.

Kao jednu od važnih oblasti saradnje izdvojio je turizam, ukazujući da će tome doprineti i nedavno stupanje na snagu Sporazuma o ukidanju viza između dve zemlje.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter