Izvor: Tanjug
13.06.2022 u 15:46
0

ŠEST INCIDENATA ZA 48 SATI Iz Kancelarije za KIM upozoravaju da se odvijaju na sistemski napadi na Srbe!

Još dva nova etnički motivisana incidenta dogodila su se tokom vikenda na Kosovu i Metohiji – crkvena kancelarija u Donjoj Gušterici je obijena, a u selu Klobukar u opštini Novo Brdo obijeno je 11 povratničkih kuća, saopštila je Kancelarija za KiM.

Tim se za svega 48 sati, kako naglašavaju u Kancelariji, broj zabeleženih etnički motivisanih incidenata na KiM popeo na šest.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pljačku objekta SPC u crkvenom dvorištu u Donjoj Gušterici primetio je i prijavio sveštenik koji je jutros zatekao razvaljena vrata, otvoren prozor i razbacane stvari po kancelariji, navode iz Kancelarije.

Ovo je, kako se navodi u saopštenju, 15. napad na objekte SPC od početka godine što nedvosmisleno pokazuje duboko nepoštovanje i nedopustiv odnos Albanaca prema vernicima i vrednostima SPC.

Prethodno je od 21 povratničke kuće u selu kod Novog Brda, čak 11 obijeno proteklog vikenda, polomljeni su prozori, vrata i načinjena druga materijalna šteta.

Podsetimo, pored obijenih objekata, noćas su nožem izbodena dvojica mladića srpske nacionalnosti iz Parteša, opljačkane su dve prodavnice Srba u Velikoj Hoči, raseljenim vernicima iz Suve Reke nije dozvoljeno da prisustvuju slavi u Mušutištu, a razbojnici su pokušali da obiju parohijski dom u Osojanu.

Ovakva statistika pokazuje da je reč o sistemskom napadu na Srbe, njihovu imovinu i objekte SPC, a da talas nasilja koren ima u Prištini i odnosu vlasti Aljbina Kurtija prema Srbima.

INCIDENTI NA KOSOVU NE PRESTAJU: Napadnuta dvojica Srba nožem, prevezeni u gnjilansku bolnicu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju još jednom pita predstavnike međunarodnih organizacija koje deluju na prostoru Kosova i Metohije da li će i kada dići glas protiv terora kojem su izloženi Srbi na KiM i poslati poruku nulte tolerancije prema nasilju nad Srbima?

Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće, kako naglašavaju, da gradi kuće na prostoru KiM, pomaže SPC u pokrajini, ekonomski osnažuje srpski narod, ali će ovi incidenti ostati mrlja na licu međunarodnih predstavnika.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter