Izvor: Tanjug
13.06.2022 u 15:34
0

SRBIJA PRIPADA EVROPSKOJ PORODICI Jasna poruka Šalenberga nakon sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić!

 Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u Beogradu sa saveznim ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Aleksanderom Šalenbergom kako bi razgovarali o bilateralnim i ekonomskim odnosima dve zemlje, saradnji u regionu i evrointegracijama Srbije.

Predsednica vlade zahvalila je Austriji na kontinuiranoj podršci evropskom putu Zapadnog Balkana, ističući da je Srbija čvrsto opredeljena za nastavak reformskog procesa i istovremeno čvršću saradnju unutar regiona, saopšteno je iz njenog kabineta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Saradnja u regionu predstavlja jedan od ključnih prioriteta ove vlade i Srbija ulaže velike napore na regionalnom umrežavanju, a kako bi omogućila veću konkurentnost naše privrede i veću atraktivnost regiona za privlačenje investicija, što kao rezultat utiče na povećanje životnog standarda svih građana“, kazala je Brnabić.

Takođe, naglasila je da Austrija predstavlja i izuzetno važnog privrednog i trgovinskog partnera i jednog od najvećih stranih investitora u Srbiji.

Brnabić je ocenila da reforme koje Srbija sprovodi, predstavljaju ulog i za intenziviranje ekonomske saradnje u budućnosti sa našim partnerima i dolazak novih austrijskih kompanija srpsko tržište.

Kada je u pitanju sektor energetike, Brnabić je zaključila da će pitanje energetike biti jedno od ključnih pitanja za buduću srpsku vladu i jedan od najvećih izazova evropske zajednice, i u tom svetlu istakla značaj saradnje sa našim partnerima, od kojih Austrija zauzima značajno mesto.

Ocenjujući veoma pozitivno ekonomski rast Srbije u proteklom periodu, šef austrijske diplomatije je istakao da postoji interesovanje za intenziviranje ekonomske saradnje i saradnje u oblasti energetike, naročito u oblasti obnovljivih izvora energije.

Dačić sa ambasadorima Kube i Venecuele: Kosovo je deo Srbije (FOTO)

On je kazao da Srbija pripada evropskoj porodici i da će u tom smislu Austrija nastaviti sa podrškom evrointegracija naše zemlje.

Sastanku sa Šalenbergom, prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter