Izvor:
14.03.2018 u 13:48
0

SKUPŠTINA SRBIJE NASTAVLJA SA RADOM: Rasprava o amandmanima na Zakon o strancima!

Skupština Srbije će nastaviti raspravu o amandmanima na predloženi zakon o strancima. Tokom rasprave, poslanici opozicije su kritikovali što su poslanici SNS podneli više od 350 amandmana na taj zakon, navodeći da se time onemogućava poslanicima koji nisu većina da govore u parlamentu.

Oni su tvrdili da se tim amandmanima ne menja zakon, te da će oni biti povučeni.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je navode da je reč o amandmanima koji, kako tvrdi opozicija, nemaju smisla, navodeći da ih je vlada odbacila jer pravo stranih investitora već reguliše set različitih zakona. Poslanik SNS Vladimir Ðukanović rekao je da time što su poslanici većine podneli veliki broj amandmana ne znači da žele da "izbace opoziciju iz Skupštine" već da, naprotiv, poslanička većina želi da podstakne raspravu i da je svaki njen amandman "smislen".

Poslanici SNS koji su obrazlagali amandman koji se ticao poboljšanja prava stranih investitora ukazali su da je u prethodne tri godine, zahvaljujući stranim investitorima Srbija dobila 170.000 radnih mesta.

Oni su više puta istakli da se Srbija od 2012. godine mnogo brže ekonomski razvija i napreduje, kao i da je predsednik Aleksandar Vučić postavio dobre temelje za privredni rast.

Dubravka Filipovski iz SNS je govorila o amandmanu na Predlog zakona o strancima, navodeći da je cilj da se u Srbiji stvori društvo jednakih šansi, te da rodno neutralni aspekt važi i za strance koji posluju u Srbiji i za one koji tek treba da investiraju.

Naprednjaci su poručili da se ozbiljnim i odgovornim pristupom gradi uspešno društvo i moderna država, te podsetili da je Srbija prošle godine imala 2,7 milijardi evra stranih investicija.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter