Izvor: BSC Happy
24.11.2023 u 16:31
0

„ŠNAJDER IMAO RAZGRANATU MREŽU ŠPIJUNA“: Dr Vojislav Šešelj za BSC HAPPY otkriva sa kim je najčešće kontaktirao hrvatski diplomata proteran iz Srbije (VIDEO)

„Prema mojim informacijama iz pouzdanih izvora, hrvatski diplomata Šnajder imao je veoma razgranatu mrežu špijuna u Srbiji, a najčešće kontakte ostvarivao sa Ponošem, Lutovcem i Marinikom Tepić“, otkrio je dr Vojislav Šešelj za BSC Happy portal i najavio da će tražiti da BIA objavi snimke tih razgovora, jer pretpostavlja da ih ima.

Posle odluke zvaničnog Beograda da u protera iz Srbije Hrvoja Šnajdera, prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske, usledila je recipročna mera Zagreba i proglašenje savetnika ambasade Srbije Petra Novakovića personom non grata u Hrvatskoj. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, zvanično je saopštilo da je Šnajder „prekršio član 9 Bečke konvencije koja reguliše diplomatske odnose“, nezvanična informacija je da se diplomata bavio špijunažom i vrbovanjem za hrvatsku obaveštajnu službu. Šta o tome misli i kakva saznanja ima za naš portal otkrio je dr Vojislav Šešelj.

PODIGNUTA HAŠKA OPTUŽNICA PROTIV ŠEŠELJA!

-To proterivanje nije bez neke velike muke, siguran sam u to. A što se tiče hrvatskog odgovora on je uobičajen, u celom svetu kad jedna država protera nekog diplomatu onda se ravnom merom uzvraća. Mada oni nemaju nikakvog razloga, Srbija je imala itekako velike razloge i o tome obavestila hrvatsku stranu. Po mojim informacijama koje sam dobio iz Zagreba od pouzdanih ljudi, Šnajder je
imao veoma razgranatu mrežu špijuna u Srbiji i najčešće kontakte ostvarivao sa Zdravkom Ponošem, Zoranom Lutovcem i sa Marinikom Tepić. Ja pretpostavljam da naša tajna služba BIA ima i snimljene te razgovore i insistiram da se to obelodani. Da znamo o čemu se tu radi, o čemu su razgovarali, na koji način i kakve su oni zadatke od Šnajdera dobijali da bi delovali u Srbiji. Insistiraću da se to objavi, to ne sme ostati u tajnosti. Možda oni nisu činili krivična dela i odavali državne tajne, ali su bili instrumentalizovani za određene političke aktivnosti. Davali su informacije o političkom životu i dobijali sugestije šta dalje da rade i što je najvažnije, moguće je da su dobijali zadatak da šire lažne vesti. Nemam pouzdane podatke šta je bio sadržaj tih razgovora, ali pouzdano znam da je najčešće kontakte Šnajder imao sa ovo troje – kaže Šešelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter