Izvor:
01.11.2016 u 15:48
0

Srbi iz Crne Gore poslali otvoreno pismo Vučiću: Pomozite nam, ugroženi smo i izloženi neviđenom režimskom progonu, koji potpomažu i neki iz Srbije!

Srpski narod u Crnoj Gori, njegovi politički, kulturni i vjerski predstavnici izloženi su neviđenoj medijskoj i političkoj satanizaciji i progonu, i to ne samo od antisrpskog režima u Podgorici, nego i od medija i drugih centara moći iz Srbije, navodi se u otvorenom pismu političkih i kulturnih predstavnika Srba iz Crne Gore, prenosi Televizija N1.

Politički i kulturni predstavnici Srba iz Crne Gore u pismu, koje je upućeno premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, zatražili su i prijem kod Vučića, da bi mogli da ga upoznaju o, kako kažu, nepodnošljivom položaju u kojem se nalaze i sramotnoj kampanji medija koja se vodi protiv njih.

– Već više godina borba srpskog naroda za svoja elementarna nacionalna i građanska prava u Crnoj Gori dodatno je otežana agresivnom medijskom podrškom aktuelnom režimu upravo od strane pojedinih medija iz Srbije, a posebno TV "Pink" i "Informera" – navodi se u pismu.

U pismu se dodaje da je medijska histerija protiv srpskog naroda i njegovih predstavnika u Crnoj Gori ovih dana dostigla vrhunac "kada je, sinhronizovanom akcijom režima i medija iz Srbije, srpski narod optužen ni manje, ni više nego za terorizam i organizaciju terorističko-kriminalnog ataka na institucije sistema u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora, a kojim je Milo Đukanović prikrio još jednu svoju izbornu krađu".

Napominje se i da su pritisci režima i tih medija posebno pojačani u trenutku kada se istrajava na tri ključna politička pitanja koja su dio vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda i same Crne Gore.

Tri ključna pitanja su, kako navode, poništavanje odluke Vlade Crne Gore o priznavanju lažne države Kosovo, ukidanje sankcija Rusiji i protivljenje učlanjenju u NATO koji je bombardovao Srbiju i Crnu Goru.

Potpisnici pisma su Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije, Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije, Vladimir Božović ispred Matice srpske u Crnoj Gori, Momčilo Vuksanović ispred Srpskog nacionalnog savjeta i Budimir Aleksić ispred Instituta za srpsku kulturu.

Pismo je predato i ambasadoru Srbije u Crnoj Gori Zoranu Bingulcu.

Vijesti.me
Foto: Twitter/allnews24eu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter