Izvor:
15.12.2016 u 00:00
0

Stefanović odbrusio Zagrebu: Hrvatska IMA KOMPLEKS OD SRBIJE, nećemo NIKADA VIŠE dozvoliti ubijanje Srba!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da "Hrvatskoj smeta to što Srbija ekonomski jača i napreduje i što to vidi i Evropa i svet i što ni premijer Aleksandar Vučić ni Republika Srbija, ne dozvoljavaju gaženje naših nacionalnih interesa, niti da budemo ponižavani ni poniženi".

Stefanović je rekao da, nažalost, govorimo o zemlji u kojoj su sporne ćirilične table i srpske čokoladice, u kojoj predstavnik nacionalne manjine mora tako da se deklariše na glasačkom mestu, da bi dobio listić za glasanje, "dakle suprotno svemu onome što Evropa promoviše kao svoje vrednosti".

Stefanović je, u izjavi Tanjugu, naveo da ima više stvari koje Hrvatima zaista suštinski smetaju i kod premijera Vučića i u onome što Srbija svojim delovanjem pokušava da učini u zaštiti svojih nacionalih interesa.

Smeta im što je Srbija u pravu

Kako je naveo, smeta im to što je, kada je počeo carinski rat u septembru prošle godine kada su Hrvati bez ikakvog povoda zatvorili granicu za naše kamione, robu i potpuno pogazili sve sporazume koje su potpisali u Evropi, i nakon mirnoće od nekoliko dana, Srbija odgovorila recipročnim merama, čitava Evropa priznala da je Srbija bila u pravu i ostvarila takvu vrstu diplomatske pobede.

– Smeta im to što premijer Vučić kaže da Srbija više nikada neće dozvoliti "Bljesak" i "Oluju", da više nikada neće dozvoliti ubijanje našeg naroda, staraca, žena i dece, koji su ubijani samo zato što su bili Srbi – podvukao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, smeta im i to što se Srbija jasno suprotstavila da Alojzije Stepinac, "kao neko ko je direktno učestvovao u promovisanju ustaškog pokreta, bude predložen da bude proglašen za sveca".

Smetaju im naši Migovi, a šta će njima rakete

Smeta im, dodao je Stefanović, "kada Srbija jasno i snažno stane u zaštitu svojih nacionalnih i ekonomskih interesa, kada nabavlja nove avione Mig 29, kada nabavlja naoružanje, ali ne da bi bila agresor i bilo koga napala, već upravo da zaštiti svoje nebo i svoj narod".

– Zaboravljaju naše komšije iz Hrvatske da su oni prvi započeli nabavkom novog oružja, novima helikopterima, lansirnim rampama za rakete sa dometom od 300 kilometara – rekao je Stefanović.

On je ukazao da smo samo postavili jasno pitanje kome su namenjene te rakete.

– Zašto nabavljate rakete takvog dometa, ako ne nameravate da pokažete neprijateljstvo prema Srbiji – podsetio je Stefanović i dodao: "Kada Srbija odgovori na to – nama se to zamera i stavlja na teret.

Hrvatska ima kompleks do Srbije

Prema njegovim rečima, Hrvatskoj smeta i to što Srbija ekonomski jača i napreduje, postiže sve bolje rezultate i što to vidi i Evropa i svet.

– Smeta im što je Srbija u našem regionu postala uvažena država koja se trudi da bude zaista oaza stabilnosti, da bude zemlja koja je partner u rešavanju svih kriza, koja promoviše dobre odnose i to da se mora raditi i zaraditi da bi ljudi živeli bolje – naveo je Stefanović.

Kako kaže, "sve ovo ukazuje kao da Hrvatska ima neki kompleks od Srbije".

– Zbog tih konkretnih primera, gde ni premijer ni Republika Srbija ne dozvoljavaju gaženje naših nacionalnih interesa, ne dozvoljavaju da budemo ponižavani ni poniženi, Hrvatska ima problem sa Srbijom, a ne tobože jer je Srbija bilo šta loše uradila – podvukao je Stefanović.

Tanjug
Foto: Facebook/NUNS1994

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter