Izvor: Alo.rs
03.02.2024 u 12:06
0

MAHNITI KOLAPS „KURTIJEVE VOJSKE“: Stotine pripadnika KBS tuži vladu lažne države

Stotine pripadnika tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga svih činova podneli su pojedinačne tužbe protiv tzv. Vlade Kosova zbog nezakonitog uskraćivanja povećanja plata i drugih naknada, piše Albanijan post.

JURIŠ DUGIM CEVIMA NA OPŠTINE I AMBULANTE?! „Sprovodi se etničko čišćenje, a Zapad ćuti“

Kako navode, pripadnici KBS su pravo na povećanje plata stekli Uredbom o platama, dodacima na plate i drugim naknadama Ministarstva odbrane i tzv. Kosovskih bezbednosnh snaga za povećanje plata u KBS, koju je kosovska vlada usvojila još 22. januara 2020. godine, prenosi Kosovo onlajn.

Ta uredba, međutim, nikada nije sprovedena i pripadnici KBS-a još nisu dobili razliku u platama koja im je po njoj pripadala, a nisu im isplaćene ni jubilarne nagrade.

S druge strane, aktuelna Vlada je 28. jula 2021. godine donela odluku kojom je suspendovala Uredbu iz januara 2020. godine.

Pripadnici KBS-a počeli da traže ostvarivanje svojih prava sudskim putem i tužili su vladu.

Prema jednoj od tužbi u koju je Albanijan post imao uvid, navodi se da da je tužilac „specijalista, sa 11 godina dokazanog radnog iskustva“, koji je vladu tužio jer „od stupanja na snagu uredbe nije povećala platu za stručno usavršavanje i nije dodelila jubilarnu nagradu“.

Advokat Naim Rudari, koji već zastupa neke pripadnike KBS-a, rekao je da „svakodnevno ima kontakte i da je svaki pripadnik KBS-a zainteresovan da podnese tužbu“.

„U procesu koji je u toku, imamo samo oko 40, ali svaki dan nas kontaktiraju za nove slučajeve“, rekao je Rudari i dodao da veruje da će „svi tužiti Vladu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter