Izvor: Kurir.rs
03.02.2024 u 09:51
0

JURIŠ DUGIM CEVIMA NA OPŠTINE I AMBULANTE?! „Sprovodi se etničko čišćenje, a Zapad ćuti“

U sinhronizovanoj akciji pripadnici tzv. kosovske policije, opremljeni dugim cevima, upali su juče u privremene organe opština Peć, u mestu Goraždevac, Istok (Osojane), Klina (selo Vidanje) i Lipljan (Gušterica).

UKLANJAJU SVE ŠTO IMA VEZE SA SRBIJOM: Kosovska policija uklonila bilbord sa zastavom Srbije u naselju Kroi i Vitakut

Prištinski jurišnici stigli su džipovima, izvršili premetačinu po opštinskim objektima, odneli nameštaj i opremu i odveli čelnike na informativni razgovor, a na meti su im bile i pošta, zdravstvena ustanova, apoteka… Udar na metohijske enklave premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti naredio je samo dva dana nakon što je stupila na snagu odluka o zabrani dinara na KiM, čiji je jedini cilj da se Srbi primoraju da po novac idu u centralnu Srbiji ili da napuste svoje domove. Svojevrsna generalna proba za jučerašnju akciju bio je prošlonedeljni upad u opštinu Gora. Kurtijevi policajci su juče uleteli i u Dom zdravlja u Osojanu, najvećem povratničkom mestu u opštini Istok, gde se leči više stotina povratnika, .

– Ispred zgrade u kojoj se nalazi naša opština došlo je 12 vozila iz kojih su izleteli policajci naoružani dugim cevima. To je izazvalo veliku uznemirenost, ne samo zaposlenih u Privremenom organu, već i u čitavom Osojanu, a i đaci su pušteni sa nastave iz škole koja se nalazi u centru. Potom su upali u Dom zdravlja, koji su zaključali, kao i prostorije Privremenog organa – rekao  je radnik jedne srpske ustanove u Osojanu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter