Izvor: Kurir.rs
28.09.2023 u 10:39
1

KURTIJEVA POLICIJA BLOKIRA ULAZAK U SRPSKU POKRAJINU: U srpskim sredinama na KiM je treći dan žalosti

Posle četiri dana, od juče je dozvoljen ulazak u selo Banjska na Kosovu i Metohiji, gde se u noći između subote i nedelje dogodio sukob u kojem je stradalo troje Srba i jedan Albanac.

U srpskim sredinama na KiM danas je treći dan žalosti. Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema

Nakon sukoba koji su se u nedelju odigrali u selu Banjska, tzv. kosovska policija je blokirala puteve ka ovom području, a tri dana kasnije dozvolila je pristup selu, pišu Novosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova je u nedelju zatvorilo prelaze na severu KiM, a u ovom trenutku nije poznato kada će ponovo biti otvoreni.

Hodža: Pojačano prisustvo specijalne policije na severu KiM.

Generalni direktor kosovske policije Gazmend Hodža saopštio je da je povećano prisustvo specijalnih jedinica na severu KiM nakon dešavanja u Banjskoj.

„Pojačali smo prisustvo i budnost oko granične zone. Takođe, pojačali smo prisustvo specijalne jedinice kosovske policije na severu Kosova. Malo smo smanjili patrole običnih policajaca, jer oni nemaju toliki nivo zaštite da se suoče sa svakim mogućim napadom“, rekao je Hodža za RSE na albanskom.

Nije izneo detalje o tome koliko su kapaciteti specijalne jedinice ojačani, ali je rekao da je  kosovska policija u stalnoj koordinaciji sa Kforom i Euleksom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KURTIJEVA POLICIJA BLOKIRA ULAZAK U SRPSKU POKRAJINU: U srpskim sredinama na KiM je treći dan žalosti”

  1. Alko nema i ne može da ima policiju,to su teroristički ološi i ubice u uniformama.Nemojte da od bande pravite policajce, to je sramota,policija je časna služba koja radi da štiti pravo i pravdu a ne da izvršava egzekucije i da leči sadističke porive na građanima srpske AP KiM.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter