Izvor: BSC Happy
29.01.2024 u 13:54
0

PETKOVIĆ NAKON SASTANKA SA LAJČAKOM: „Vučić je jasno istakao neophodnost da Priština prestane da sprovodi nove eskalatorne poteze“

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se javnosti nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

– Ovlašćen sam od strane predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da vam prenesem o čemu je razgovarano tokom sastanka sa Miroslavom Lajčakom. Sastanak je trajao više od sat vremena, nije bio nimalo lak, i naravno na prvom mestu predsednik Aleksandar Vučić je jasno podvukao, govoreći na jedan odgovoran način i argumentovano, šta su glavni problemi u smislu normalizacije odnosa Beograda i Prištine – rekao je Petar Petković i dodao:

– Predsednik Aleksandar Vučić je jasno istakao veoma težak položaj srpskog naroda na osovu i Metohiji i neophodnost da Priština prestane da sprovodi više gotovo svakoga dana nove eskalatorne poteze koji idu u pravcu, pre svega, urušavanja života Srba na KiM – rekao je i dodao da je Vučić istakao neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština na koju i Beograd i srpski narod na KiM čeka više od 10 godina.

Prema najavama medija iz Prištine, Lajčak će sutra boraviti na KiM.

Lajčak je sinoć na Fejsbuku saopštio da je prošle nedelje na sastancima u Briselu sa sagovornicima razgovarao o dijalogu, brojnim dešavanjima u regionu i nedavno održanim izborima u Srbiji, ali nije najavio šta će biti teme razgovora sastanaka koje će imati danas i sutra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter