Izvor: Novosti
17.10.2021 u 22:39
0

VUČIĆ DOBIO ZVANJE POČASNOG GRAĐANINA: Moramo da uradimo još nekoliko stvari koje će biti suštinski važne za Jagodinu! Plate će rasti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao je počasni građanin grada Jagodine, a povelja mu je dodeljena na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada, koja se održana povodom 17. oktobra, Dana oslobođenja.

Predsednik je u Jagodinu stigao nešto pre 14 časova.

PROČITAJTE JOŠ: Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne Agencije (FOTO)

– Došao sam danas da kažem da nagradu koju dobijam od Jagodine, nije izraz snage i moći, već da je ovo priznanje izraz moje poniznosti prema građanima Jagodine. Postoji nekoliko stvari koje moramo da uradimo za Jagodinu – rekao je Vučić građanima koji su ga dočekali u velikom broju.

– Imaćete potpuno novi skener u decembru, što je posebno važno za žene. U Barutani ćemo izgraditi prečišćavanje otpadnih voda, što će koštati skoro 21 milion evra, popravićemo ulice i izgraditi puteve – rekao je predsednik i dodao:

– Plata u Jagodini je niska, svega 450 evra prosečno, što je mnogo niže od proseka na nivou republike.

– Kao država smo u fabrike koje su otvorene uložili 23 miliona evra – naglasio je predsednik.

– Uskoro ćemo da imamo brzu prugu do Niša, što će da osnaži dodatno ceo Pomoravski okrug i verujem da će to da uzrokuje dolazak investitora u vaš grad i ceo Pomorvaski orkug. Ako ima još nešto, što možemo da pomognemo, što je važno za narod da oseti boljitak, mi ćemo da uradimo – rekao je Vučić.

– Danas sam obilazio srednju školu koju sam završio pre mnogo godina, renorivali smo je i uložili mnogo novca. Kada vidite šta sve može da se dogodi, retko ste u prilici da neko uloži. Mi smo spremni da uložimo. Uveren sam da ćemo zajednički upeti da uradimo mnogo toga i napravimo još lepše lice Pomoravlja i Jagodine. Hvala vam najlepše – rekao je predsednik.

Obraćanje Dragana Markovića Palme

Dragan Marković Palma rekao je na početku svečane sednice Skupštine grada koliko je fabrika otvoreno u Jagodini i šta se sve uradilo u prethodnom periodu. Takođe, apelovao je na sve građane da se vakcinišu.

– Jedan veliki aplauz za lekare, koji se bore za živote naših građana, a koji će danas biti nagrađeni – rekao je Palma.

– Imajući u vidu da smo pratili sve što radite predsedniče, danas uručujemo oktobarske nagrade pojedincima. A pošto priznanja idu i u ruke dece, neka im vi budete uzor predsedniče – rekao je Marković.



Predsednik dobio povelju počasnog građanina Jagodine

– Za mene je ovo još jedan pokazatelj poniznosti prema građanima. Zato što ima neko ko prepoznaje trud. Verujem da ćemo uspeti da zajednički uradimo još mnogo toga za Jagodinu. Nezaposlenost u Jagodini je pala i uskoro će se suočiti sa nedostatkom radne snage.

PROČITAJTE JOŠ: „DŽERUSALEM POST“ izrazio visoko uvažavanje Srbije i predsednika Vučića

Kada sanjate velike snove, onda možete mnogo toga da uradite. Mi smo već uradili KC u Nišu, završavamo i onaj u Beogradu. Važno je i da Jagodina ima svoju bolnicu, snažnu i jaku, da ne morate da idete u Kragujevac da se lečite – rekao je Vučić.

Čestitke svim dobitnicima oktobarske nagrade- rekao je predsednik.

– Dobijate nagradu što ste vredni, marljivi, izuzetni. Posle ovoga nemate pravo na neodgovornost, sanjajte velike snove, tako ćete uvek moći da budete najuspešniji – poručio im je Vučić.

Vučić će postati počasni građanin i Rekovca, a ovu odluku odbornici su doneli na sednici Skupštine opštine uz obrazloženje da je Vučić doprineo ekonomskoj sigurnosti Srbije, njenoj političkoj stabilnosti i zdravstvenoj bezbednosti.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter