Izvor:
30.06.2017 u 03:18
0

VULIN JE NOVI MINISTAR ODBRANE: „Brinuti o bezbednosti zemlje – čast i odgovornost!“

Novi ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je večeras, posle polaganja zakletve, da je ogromna i izuzetna čast biti na čelu Ministarstva odbrane, ali i velika odgovornost.

"Brinuti o bezbednosti zemlje, građana, teritorijalnom integritetu i celovitosti zemlje – ne može biti veće odgovronosti i časti", naglasio je Vulin.

On smatra da svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske na najbolji mogući način rade svoj posao, a da je na njemu da unapredi njihov materijalni položaj, pomogne da vojska bude još bolje tehnički orpemljena, da bude još spremnija, borbena gotovost na još višem nivou i naravno da "služimo Srbiji".

"Predsednik Aleksandar Vučić je vrhovni komandant Vojske po Ustavu, njegova reč će se slušati i poštovati, a naša politika će biti kako je formulisao kada je došao na mesto ministra odbrane – politika vojne neutralnosti i uporne, žilave borbe za suverenitet i interese Srbije", kazao je on novinarima.

Na kritike da je žestok u izjavama, Vulin je rekao da još niko nije kazao da je slagao bilo šta što je rekao.

"Nekome se to dopada, a nekome ne sviđa moja oštrina. Niko nije polemisao sa onim što sam rekao. Uvek ću govoriti istinu i mislim da je ona u korist svih nas. Naša narod i naša zemlja se mogu braniti samo istinom“, uveren je movi ministar odbrane.

Kada je reč o kritikama iz redova opozicije, Vulin je naveo da još nije bio ni na jednoj funkciji a da je opozicija rekla da je kompetentan.

"A još nisam napustio nijedan resor a da nisu bili najbolji mogući rezutati, od Kacelarije za Kosovo i Metohiju, preko Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pa i Mešovite radne grupe za rešavanje migrantskih tokova. Uvek su stajali rezultati iza mene, čak i oni koji su se vrlo glasno borili protiv mene morali su da se slože, obično vrlo tiho, da su moji rezltati besprekorni“, zaključio je Vulin.

Izvor:tanjug.rs
Foto: Twitter/ExpresportalSrb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter