Izvor: Tanjug
20.02.2023 u 15:36
0

ŽIOFRE ISTIČE: „Očekujemo da će Srbija da uskladi spoljnu politiku sa EU“

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre rekao je danas da je Srbija donela strateško opredeljenje da bude na putu evropskih integracija, da je uskađena sa EU po mnogim pitanjima, ali da očekuje i da uskladi spoljnu politiku.

Na pitanje novinara povodom teksta u francuskom lisu „Figaro“ o Srbiji kao jednom od poslednjih „saveznika Rusije“, jer joj nije uvela sankcije, on je rekao da su vidljivi znaci da se Srbija svrstava uz EU na međunarodnom putu.

ŽIOFRE PORUČIO: „Veoma je važno da se održi sastanak Vučića i Kurtija u Briselu“

– Srbija se svrstala sa Evropskom unijom prilikom brojnih važnih situacija kao što je glasanje u skupštini UN kada je podržala međunarodmu zajednicu i teritorijalni integritet Ukrajine i osudila rusku agresiju na Ukrajinu. Imamo očekivanje da će to da ode i dalje od toga i da će Srbija da uskladi svoju spoljnu politiku sa EU, rekao je Žiofre novinarima posle dodele priznanja autorima najboljih novih rešenja za ubrzanje zelene tranzicije u Beogradu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter