Izvor: BSC Happy
20.02.2023 u 15:56
0

MINISTAR GAŠIĆ I JOHANSON U BRISELU: Razgovor o rešavanju zajedničkih izazova na planu nelegalnih migracija

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas u Briselu sa komesarkom EU za unutrašnje poslove Ilvom Johanson i tom prilikom razgovarali su o implementaciji Akcionog plana EU za Zapadni Balkan.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas u Briselu sa komesarkom EU za unutrašnje poslove Ilvom Johanson i tom prilikom razgovarali su o implementaciji Akcionog plana EU za Zapadni Balkan na rešavanju zajedničkih izazova na planu iregularnih migracija, jačanju upravljanja granicom i unapređenju saradnje u oblasti readmisije.

Komesarka Johanson pohvalila je napore Republike Srbije u prethodnom periodu na usaglašavanju sa viznom politikom Evropske unije, što je, kako je istakla, doprinelo značajnom smanjenju ilegalnih prelazaka, kao i smanjenju broja podnetih zahteva za azil u državama članicama Evropske unije.

MINISTAR GAŠIĆ DOČEKAO SRPSKE JUNAKE: „Jako sam ponosan, cela Srbija je ponosna na vašu hrabrost, humanost i prijateljstvo koje ste iskazali“ (FOTO)

Ministar Gašić istakao je da je jedan od ključnih prioriteta Republike Srbije suzbijanje iregularnih migracija i da je Radna grupa, koju čini više organizacionih jedinica MUP-a, intenzivno aktivna na suzbijanju iregularnih migracija i očuvanju bezbednosti državne granice, naročito na granici sa zemljama EU.

Takođe, sagovornici su razgovarali o modalitetima jačanja upravljanja granicom, unapređenju saradnje u oblasti readmisije, borbi protiv krijumčarenja i trgovine ljudima, kao i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Komesarka Johanson i ministar Gašić saglasili su se da je Srbija do sada više puta pokazala da je pouzdan partner u suzbijanju ilegalnih migracija i borbi protiv prekograničnog kriminala, a komesarka se zahvalila Republici Srbiji na veoma uspešnoj saradnji sa Fronteksom, kao i na preduzetim koracima u cilju zaključivanja novog sporazuma o statusu Republike Srbije i Evropske unije o
operativnim aktivnostima koje Fronteks sprovodi u Srbiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter