Izvor:
13.05.2019 u 13:39
0

ZORAN ĐORĐEVIĆ: Biće povećanja plata zaposlenima u centrima za socijalni rad!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević najavio je stimulacije za zaposlene u centrima za socijalni rad (CRS) i poručio da njihov rad mora da bude vidljiviji i cenjeniji, a uslovi rada bolji.

– Zato ćemo da nastavimo da radimo zajednički na tome- rekao je Ðorđević nakon sastanka sa direktorima 47 centara za socijalni rad iz cele Srbije, na kojem je razgovarano o poboljšanju uslova rada zaposlenih i rešavanju tekućih problema na najefikasniji način, saopšteno je iz Ministarstva.

Posao koji obavljaju zaposleni u centrima za socijalni rad je odgovoran, težak, zahtevan i obuhvata mnogo oblasti, ocenio je Ðorđević i najavio da će se Ministarstvo založiti da se zaposlenima u centrima, koji danonoćno rade i suočavaju se sa raznim problemima, povećaju plate.

Prema rečima ministra, od sledeće godine, kada svi centri i ustanove socijalne zaštite budu efikasnije radile u sistemu trezora, kada budu još bolje planirali, budžetirali i na kraju trošili, kada bude izvršena reorganizacija centara, uslovi rada sigurno će biti na višem nivou, ljudi će biti zadovoljniji, a njihov rad efikasniji.

Ministar je takođe naveo i da će se ovakvi sastanci, na kojima zaposleni u centrima za socijalni rad mogu da predstave svoje eventualne probleme, kroz razgovor sa nadležnima, održavati kao i do sada kontinuirano, kako bi se zajednički pronašla adekvatna rešenja.

Sastanku su pored ministra Ðorđevića prisustvovali v.d. pomoćnik ministra u Sektoru za socijalnu zaštitu Suzana Mišić i direktor Agencije za mirno rešavanje sporova Mile Radivojević.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter