Izvor: Happy BSC
27.02.2024 u 09:13
0

PREDSEDNIK VUČIĆ U SURČINU: Prisustvuje svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle

Obratiće se i generalna direktorka kompanije za Nestle Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija Marjana Davidović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanom otvaranju nove fabrike kompanije Nestle u Beogradu.

Obratiće se i generalna direktorka kompanije za Nestle Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija Marjana Davidović i direktor kompanije Nestle za jugoistočno evropsko tržište Alesandro Zaneli, najavila je kompanija.

Kako je navedeno, kroz novu investiciju u fabriku u Surčinu, kompanija Nestle nastavlja da ulaže u srpsku privredu i ljude, istovremeno brinući o prirodnom okruženju zajednice u kojoj posluje.

Na ovaj način kompanija ostaje posvećena održivom poslovanju, obuhvatajući primenu najnaprednijih tehnologija proizvodnje, korišćenje obnovljive energije i efikasno upravljanje otpadom, navodi se u saopštenju.

Izgradnjom fabrike za proizvodnju asortimana na biljnoj bazi, brenda Garden Gourmet, Nestle ističe da je proširio asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, ostajući dosledan globalnim ciljevima u očuvanju prirode i borbi protiv klimatskih promena.

Kompanija Nestle je ranije saopštila da će u novu fabriku hrane na biljnoj bazi u Surčinu uložiti 67 miliona švajcarskih franaka i da će se ona prostirati na 18.440 kvadratnih metara, kao i zaposliti 330 radnika i imati proizvodni kapacitet od 12.000 tona godišnje.

Najavljeno je da će proizvodi iz novog pogona biti plasirani na tržišta Francuske, Nemačke, Holandije, Italije, Španije i Velike Britanije.

Kompanija je navela da će proširiti mrežu lokalnih dobavljača, u nameri da nastavi da podržava lokalnu ekonomiju.

Nestle je 2012. godine preuzeo fabriku Centroproizvoda u Surčinu i u njoj nastavio proizvodnju omiljenog srpskog brenda „C“ i započeo proizvodnju iz asortimana svetski poznatih marki Tomi, Magi i Nestle Profesional koje izvozi u više od 40 zemalja sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter