Izvor: Tanjug
15.03.2022 u 12:20
0

AMERIČKA AMBASADA NAPALA SRPSKU CRKVU U CRNOJ GORI! Udarili su na Joanikija i ostale sveštenike zbog Ukrajine

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori pozvala je sve društvene lidere, uključujući čelnike Srpske pravoslavne crkve, da stanu u odbranu hrabrog naroda Ukrajine koji je, kako se navodi, žrtva nemilosrdnog ubijanja čiji je jedini cilj da predsednik Rusije Vladimir Putin ostvari svoje geostrateške ciljeve.

To je iz Ambasade saopšteno na upit Radija Slobodna Evropa (RSE) povodom izjave mitropolita Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija „da je Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina„.

U odgovoru Ambasade se navodi i da predsednik Putin snosi potpunu odgovornost za, kako navode, „nemoralan, neopravdan i ničim izazvan napad na narod Ukrajine“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Znajući za šta je predsednik Putin sposoban, vreme je da Crna Gora udvostruči napore u cilju pridruživanja Evropskoj uniji (EU), kako bi obezbedila svoju budućnost – prosperitetne, demokratske evropske države“, naveli su iz Ambasade SAD.

Mitropolit SPC u Crnoj Gori Joanikije je 13. marta izjavio da su „događaji u Ukrajini posledice bezbožništva“, i da je „Crna Gora projektovana da bude mala Ukrajina“.

„Mi moramo da saosećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, pre svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne deluje nepoznato: i kod nas je mnogo podela i zavada. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina“, istakao je Joanikije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter