Izvor: Tanjug
14.09.2021 u 21:59
0

Banjaluka okićena SRPSKIM TROBOJKAMA

 Banjaluka, glavni grad Republike Srpske, okićena srpskim trobojkama čeka početak obeležavanja Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

PROČITAJTE JOŠ: KRIVOKAPIĆ: Ostajemo privrženi vrednostima EU i NATO

U Banjaluci se taj praznik obeležava svečanom akademijom, dok će centralna manifestacija biti održana u sredu u Beogradu.

Prigodna svečansot organizuje se na platou ispred Hrama Hrista spasitelja i kulturnog centra „Banski dvor“, a očekuje se i obraćanje predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsedništva BIH.

VAŽNO: PUPOVAC: Srbi u Hrvatskoj treba da poštuju zakone

U ime predsednika Srbije građanima će se obratiti ministarka rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Na mestu održavanja manifestacije nalaze se akreditovane novinarske ekipe, a polako počinju da se okupljaju i građani.

PROČITAJTE JOŠ: U zemljama regiona DRAMATIČNO se uvećava broj obolelih i preminulih od kovida

Srbija i RS odlučile su prošle godine da zajedno slave Dan srpskog jedinstva 15. septembra, na dan kada je srpska vojska probila Solunski front u Prvom srpskom ratu.

U kalendar zajedničkih praznika, Republika Srpska i Republika Srbija su prošle godine upisale i taj datum.

VAŽNO: KATASTAR POSTUPIO PO NAREĐENJU: Cetinsjki manastir u rukama države!

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave parlamenti u Srbiji i Republici Srpskoj sutra će usvojiti Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličkog pisma.

Inicijativa o usvajanju Zakona potekla je od srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter