Izvor: Nezavisne
10.05.2020 u 19:34
0

BLOKIRANI VERNICI POD OSTROGOM! Policija ne dozvoljava prolazak! (VIDEO)

Crnogorska policija ne dozvoljava prolazak vernicima koji peške idu prema manastiru Ostrog, objavio je portal IN4S.

Vernici idu peške ka manastiru Ostrog da bi u utorak, 12. maja, prisustvovali obeležavanju Svetog Vasilija Ostroškog i poklonili se moštima svetitelja.

Prema pisanju ovog portala, policija nije navela zbog čega ne dozvoljava vernicima da prođu, a u nedelju je fotografisala portu i manastir.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je ranije da na praznik Svetog Vasilija Ostroškog očekuje hiljade vernika koji će prisutvovati liturgiji i pristupiti moštima sveca da ih celivaju.

‼️СРАМНО: ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СЕ НА ПРАГУ ХРАМА У ПОДГОРИЦИ УТЈЕРУЈЕ БЕЗАКОЊЕ. НИШТА НАМ НЕ МОЖЕТЕ: ПРОЛАЗИ КОРОНА, ПОЧИЊЕ КОЛОНА‼️

Posted by Marko Milačić – Prava Crna Gora on Недеља, 10. мај 2020.

Za isti dan u 18.00 časova najavljena je i tradicionalna Svetovasilijevska litija u Nikšiću, čiji je zaštitnik Sveti Vasilije Ostroški zaštitnik.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je pristalice da prisutvuju litiji.

Crnogorski policajci u nedelju su zabranili vernicima da uđu u Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a u manastiru Miholjska Prevlaka policijske snage su hapsile i legitimisale vernike, prenosi „Srna“.

U Beranama su na razgovor u policiju pozvana petorica sveštenika, jer su kadili ulice.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter