Izvor: tanjug
19.12.2022 u 10:54
0

ČUVENI AMERIČKI METEOROLOG PREPAO HRVATE, PREDVIĐA KATAKLIZMU: „Biće vam toplo kao u tropima, to će biti loše za turizam!“

Američki meteorolog i klimatolog Džon Morales, koji je boravio u Zagrebu i posetio Nacionalni park Plitvička jezera, Rovinj i Pulu, za medije je otkrio da sredinom ovog veka Hrvatsku i celo Sredozemlje očekuju visoke temperature kao u tropima, što će biti štetno i za turizam.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-I vi u Hrvatskoj, kao i celom Sredozemlju, svakako treba da očekujete da će ovo područje postati toplije i da to znači da ćete početi da se osećate kao da ste u tropima. Sa udaljavanjem od obale temperature će sve više rasti, jer more ipak barem malo ‘hladi’, dok će u zaleđu postati vrlo teško i vruće. To možete očekivati sredinom veka, otprilike 2050. ili 2070. godine- rekao je Morales.

On prognozira da će u Hrvatskoj tada više meseci biti toplo, a u najtoplijim, julu i avgustu, za turiste će, kaže, biti veoma teško, pa čak i da će im pretiti bolesti zbog visokih temperatura.

Ne isključuje mogućnost da će u pojedinim gradovima tokom letnjih meseci biti toliko toplo, čak prevruće i za razvoj turizma.

-Pored toga treba uzeti u obzir i podizanje nivoa mora. Plaže će se smanjiti, biće ih manje i to će uticati na turiste, jer će imati manje mesta za uživanje- rekao je Morales.

Ipak, kaže, more će malo ublažavati visoku temperaturu na obali. 

-Stoga će pritisak na obalu biti još veći jer će mnogi hteti da pobegnu od vrućine -kazao je Morales  za hrvatski javni servis. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter