Izvor: Happy BSC Portal/telegraf.rs
20.11.2023 u 18:55
0

EVO GDE JE UHVAĆEN: Uhapšen osuđeni pedofil koji je pobegao iz zgrade suda u Banjaluci

Ivica Mišković ima državljanstvo Hrvatske.

Ivica Mišković, osuđeni pedofil koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci, uhapšen je u Hrvatskoj, javlja RTRS. Ova informacija im je potvrđena i u MUP-u Republike Srpske.

Ivicu Miškovića iz Kaknja koji je pobjegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci, nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje devojčice, kako nezvanično saznaje RTRS, MUP Hrvatske locirao je na području Zagreba 15. i 16. novembra. Nakon saznanja RTRS, ova informacija je potvrđena i u MUP-u Republike Srpske.

Mišković ima državljanstvo Hrvatske.

Podsetimo, nakon raspisivanja međunarodne poternice za Miškovićem u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio je obaveštenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj poternici obavestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

KRŠENJE JAVNOG REDA I MIRA: Žena prijavila policajce za silovanje pa kažnjena

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno je da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Republike Hrvatske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter