Izvor: Tanjug
27.05.2020 u 13:20
0

HARADINAJ: Za 48 sati od odluke U.suda možemo formirati vladu!

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je, ukoliko Ustavni sud proceni da Avdulah Hoti iz DSK može da dobije mandat, moguće održati sednicu parlamenta u roku od 48 sati i formirati novu vladu, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Kljan Kosova.

Haradinaj je u intervjuu za Ekonomia Onlajn dodao da će poštovati odluku suda, izrazivši uverenje da će ona biti u korist koalicije DSK- ABK i NISMA.

– Razlog je taj što Kosovo mora imati priliku da stvori vladu, čak i kad prvoplasirana stranka iz određenog razloga ne uspe da to uradi – rekao je Haradinaj.

On je naveo da je prioritet obnova ekonomije i dijalog Beograda i Prištine.

PROČITAJTE I OVO

RAZVEZAO JEZIK! Najveći estradni makro progovorio kome je podvodio starlete i uspešne žene

BRUTALNI UBICA PRED SUDIJOM Ovo su detalji monstruoznog ubistva maćehe

NORVEŠKI AMBASADOR POSLAO JAKU PORUKU: Norveška i Srbija udruženim snagama protiv nepravde

TUGA! DANAS JE SAHRANA DEČAKA KOJEG JE UBILA STRUJA: Ne znamo kako ćemo dalje bez Leona

U AUTU DVA PUTNIKA A ZA LEČENJE 2.100 EVRA: Evo koja pravila u Grčkoj stvarno važe, a šta je potpuna NEISTINA

Ocenio je da je ponašanje i najava protesta Samoopredeljenja, ako Ustavni sud donese odluku u korist nove vlade, kako je rekao, „pomalo čudno“.

Ustavni sud u Prištini je 1. maja suspendovao privremeno, do 29. maja, odluku predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija da mandat za sastav nove vlade poveri Avdulahu Hotiju iz Demokratskog saveza Kosova (DSK).

Sud je tada zapravo prihvatio zahtev Pokreta Samoopredeljenja da se donese privremena mera do konačne odluke tog suda o odluci Hašima Tačija.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter