Izvor: tanjug
29.12.2023 u 09:24
0

HITNA SEDNICA SKUPŠTINE BIH: razmatraju o izmenama Izbornog zakona

Za danas je u Sarajevu zakazana hitna sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će biti razmatrane izmene Izbornog zakona. Visoki predstavnik Kristijan Šmit, koji u Republici Srpskoj nije priznat, zatražio je u utorak,19. decembra, da parlament izglasa izmene Izbornog zakona BiH.

AMBASADA SAD U BiH SE OGLASILA: Nemoguće da se RS otcepi – secesija je antidejtonska akcija

On je parlamentu dao rok za izmene, i to u delu koji se odnosi na integritet izbora, elektronsko brojanje glasova i identifikaciju glasača, a ako se to ne desi zapretio je da će on nametnuti izmenjeni zakon koristeći se tzv. bonskim ovlašćenima.

Poslanik SNSD-a Milorad Kojić izjavio je da nema osnova za upućivanje izmena i dopuna Izbornog zakona BiH po hitnoj proceduri s obzirom na to da u tekstu ovog zakonskog akta piše da će se nove tehnologije primenjivati od izbora 2026. godine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter