Izvor: Informer
30.09.2023 u 22:34
0

HOROR! U HRVATSKOJ PRONAĐENA MASOVNA GROBNICA – TRAGOVI MUČENJA I VEZIVANJA

Smatra se da je reč o žrtvama komunističko-partizanskih zločina

U Hrvatskoj je pronađena masovna grobnica s 40 posmrtnih ostataka.

– Reč je o primarnoj grobnici, poznato je da je Gospić s okolinom bio mesto velikih stradanja, a ovo mesto, gde je nađeno puno tragova vatrenog oružja i veliki broj čaura, kao i tragovi vezivanja, to samo potvrđuje – rekao je ministar branilaca Tomo Medved i podsetio da je u prethodnoj fazi ekshumacija pronađeno i sahranjeno više od 100 posmrtnih ostataka iz tog razdoblja, navodi Index.

U mandatu ove vlade istražena je 81 lokacija grobnica iz vremena Drugog svetskog rata i posleratnog razdoblja, pri čemu su ekshumirani posmrtni ostaci 1.943 osobe, a Medved je najavio da će se s tim programom nastaviti.

PUTIN JE NAJBOLJI ČOVEK KOGA SAM UPOZNAO:Dodik najavio sastanke sa svetskim liderima, među njima Putin i Si Đinping

Ličko-senjski župan Ernest Petry rekao je da su u protekle dve godine u Gospiću sprovedene dve faze istraživanja i da su ekshumirana 153 ljudska ostatka.

Prema njegovim saznanjima, reč je o žrtvama komunističko-partizanskih zločina. On je zahvalio vladi što će omogućiti da se nakon skoro 70 godina dostojanstveno sahrane tela ljudi pobijenih bez sudskih procesa.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević to je mesto nazvao „slikom zločinačkog karaktera komunističkog režima“. On je najavio da će na mestu masovne grobnice ubuduće biti memorijalni centar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter