Izvor: Happy BSC
17.03.2022 u 21:44
0

HRVATI PRIZNALI DA ZAVISE OD SRBIJE! Posle ove rečenice u uživo programu nastao je MUK u studiju

Fabris Peruško direktor Fortanove, jedne od najvećih regionalnih kompanija sa sedištem u Zagrebu, izjavio je gostujući na dnevniku Nove TV da se tvornice ove kompanije oslanjaju na sirovine iz Vojvodine i malim delom iz Slavonije i u njima se proizvodi oko 70% regionalnih potreba za suncokretovim uljem.

Peruško je istakao da zahvaljujući sjajnoj saradnji sa našim vlastima nada se da će uspeti da dogovore izuzeće ove kompanije, vezano za zabranu izvoza poljoprivrednih proizvoda koja je trenutno na snazi u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Mi deo naših rezervi čuvamo u Srbiji. Tri osobe su ključne: ministar poljoprivrede Nedimović, premijerka Brnabić i predsednik Vučić. Situacija je slična kao i pre dve godine, ali imamo odličnu saradnju sa srpskim vlastima i nikada nismo tu imali problema. Verujem da ćemo naći način da to izuzmemo“, rekao je direktor Fortanove.

Zbog rata Rusije i Ukrajine Evropskoj uniji preti nestašica pšenice i ulja, a EU uvozi oko 80% svojih potreba iz Ukrajine i Rusije, rekao je.

Peruško je rekao da će se u Hrvatskoj možda preduzeti mera za ograničavanje kupovine ulja, i to „ne zbog nestašica, već kako bi se sprečilo emocionalno kupovanje“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter