Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
16.11.2023 u 11:10
0

HRVATSKI SABOR POTVRDIO: Za novog ministra odbrane Hrvatske izbor pao na Anušića

Hrvatski sabor potvrdio je danas Ivana Anušića za novog ministra odbrane, nakon što je u subotu te dužnosti razrešen Mario Banožić zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Anušić je dobio podršku 77 poslanika, dok je njih 55 bilo protiv. Nakon izglasavanja, Anušić je položio zakletvu.

Glasanju je prethodio buran početak sednicesa sa mnoštvom uvreda i više pauza koje su zahtevali šefovi poslaničkih kluba, a najoštriji je bio poslanik i lider opozicionog SDP Peđa Grbin koji je rekao da Anušiću treba dati „godišnju nagradu za skidanje gaća“.

Katarina Peović iz Radničke fronte zamerila je budućem ministru jer je, kako je kazala, rekao da žena ne može braniti zemlju i da pred kamerama ne misli da govori istinu.

METAK U GLAVU KAO PORUKA NEPOŽELJNIMA: Hedl istraživao ubijanje srpskih civila u Osijeku (VIDEO)

Anušić je juče dobio podršku parlamentarnog Odbora za odbranu, gde je kao svoje prioritete istakao završetak obalskih patrolnih brodova i povratak vojske u Beli Manastir.

Najavio je i veća izdvajanja za resor odbrane, s obzirom na to da se Hrvatska spustila ispod granice ulaganja od dva posto BDP-a na kojoj insistirao NATO savez.

Anušić će relativno kratko biti na poziciji ministra odbrane s obzirom na to da će u Hrvatskoj naredne godine biti održani redovni parlamentarni izbori.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter